Mladi jaskanski atletičari novi državni prvaci!

Državno prvenstvo školskih sportskih društava za učenike 5. i 6. razreda u atletici održano je u Vinkovcima, a u Jastrebarsko se vraćaju zlatne medalje učenika Osnovne škole Ljubo Babić

Novi državni prvaci 5. i 6. razreda u atletici su članovi Školskog sportskog društva Jastreb koji su pod vodstvom mentorice profesorice Ines Bohaček osvojili dva prva, četiri druga, jedno četvrto i jedno peto mjesto te u ukupnom poretku dominirali s 23 boda razlike osvojivši zlatnu medalju koju ponosno donose u Jastrebarsko.


Gradski stadion Cibalia u rano jutro 3. lipnja 2023. godine obasjalo je neočekivano vinkovačko sunce, a ispunili i dječji smijeh i vika. Naime, na Državnom prvenstvu u atletici okupilo se 35 najboljih ekipa 5. i 6. razreda u muškoj i ženskoj kategoriji spremnih na atletski izazov u sljedećim disciplinama – trčanje na 100m, 200m, 600m, skok u vis, skok u dalj, suvanje medicinke, bacanje vorteksa i štafeta (4x100m).
Nakon četiri sata napetog natjecanja, Tehnička komisija objavila je konačne rezultate posljednjeg Državnog prvenstva u ovoj školskoj godini: dječaci Školskog sportskog društva JASTREB slavili su na vinkovačkom stadionu s preko 20 bodova razlike – Osnovna škola Ljubo Babić Jastrebarsko osvojila je zlatnu medalju sa 141 bodom, dok su Osnovna škola Malešnica iz Zagreba i Osnovna škola Vladimir Nazor Koprivnica zauzele drugo (118 bodova) i treće mjesto (114).


Evo pojedinačnih rezultata naših atletičara: Petar Golešić 100m – 4. mjesto, Domagoj Vancaš 200m – 5. mjesto, Petar Šalaj 600m – 1. mjesto, Jurica Bošnjak – skok u dalj  2. mjesto, Ivano Malešić skok u vis – 1. mjesto, Toma Jurković bacanje vorteksa – 2. mjesto, Šimun Jurinić suvanje medicinke s prsa – 2. mjesto te štafeta 4x100m 2.mjesto – Petar Golešić, Ivano Malešić, Domagoj Vancaš i Jurica Bošnjak. Uz rezerve Bornu Srmega, Marka Goluba i Ivana Zorića i voditeljicu Bohaček koji su navijali s tribina, dječaci su lako i sa smješkom osvojili novo državno zlato.


Čestitamo dečkima i Osnovnoj školi Ljubo Babić Jastrebarsko na novom uspjehu!

M.B