Mladi inicijatori nadzirat će izgradnju skate parka u Radničko

Sve je krenulo simpatičnim pismom koje je “ekipa iz Radničke” ubacila gradonačelniku Zvonimiru Novoselu u poštanski sandučić, a mladi inicijatori kroz nekoliko mjeseci dobit će skate park

Osim skate parka, u Radničkoj ulici uredit će se i dječje igralište i zelene površine, a to je rezultat ankete koju su među svojim susjedima proveli mladi.

Oni su, zajedno s gradonačelnikom, potpisali ugovor s izvođačem radova, tvrtkom GIP Sirovica d.o.o. iz Jastrebarskog. Podijeljena im je zaštitna oprema kako bi mogli nadzirati radove, a kroz 15 dana sudjelovat će i u uvođenju izvođača u posao.

Veseli me inicijativa naših mladih koji su došli u grad sa željom da naprave nešto dobro za svoju ulicu i svoje susjede. Drago mi je što im tu želju možemo i ispuniti, a sve mlade ovim putem pozivam da se aktivno uključe u zajednicu!, poručio je gradonačelnik kojem su se pridružili i suradnici, zamjenica Nikolina Ribarić i predsjednik Gradskog vijeća Leon Bastašić.

Zadovoljan je i predsjednik Gradske četvrti Gornja Jaska Ivan Borković, jer će ovim projektom Radnička dobiti novi sadržaj koji joj je itekako potreban s obzirom na broj djece i mladih.

Glavni projekt izradio je Damir Krajnik s Arhitektonskog fakulteta, a sami radovi uključit će pripremu podloga, postavljanje antitraumatske obloge, opremanje dječjeg igrališta i skate parka te postavljanje urbane opreme i uređenje zelenih površina. Ugovoreni iznos radova je 973.952,60 kuna, a s 200.000,00 kuna projekt sufinancira i Zagrebačka županija. Rok za izvođenje radova je 90 kalendarskih dana.
P.A.