Maturanti proslavili zadnji dan škole


Bila je to neformalna norijada maturanata Srednje škole Jastrebarsko koji su u povorci uz pjesmu i neizostavno zviždanje prošli jaskanskim ulicama i zaustavili se Strossmayerovom trgu gdje ih je pozdravio gradonačelnik Zvonimir Novosel.


Jaskanska mladost veselila se danas kao i svi oni maturanti do sada iako formalne norijade nije bilo zbog propisanih epidemioloških mjera. Malo iza podneva stigli su na glavni jaskanski trg gdje je započelo opće veselje uz pjesmu, malu bakljadu i zviždanje kako bi obilježili zadnji dan škole.



Na Štrosu ih je dočekao jaskanski gradonačelnik Zvonimir Novosel i veselio se zajedno s njima, a potom im se kratko obratio.
-Zaslužili ste proveseliti se. Budite pametni, odlučni i nikad ne zaboravite grad iz kojeg ste krenuli u život! Jaska je Vaš grad! Maturantice i maturanti, sretno dalje!, rekao im je gradonačelnik, a oni su mu gromoglasno zahvalili uz pljesak i uzvike.


Zajedno s maturantima bili su i njihovi razrednici te ravnateljica škole Sonja Stipanović.

Treba reći da je ova generacija maturanata svoje školovanje završila u neobičnim i zahtjevnim uvjetima. Koliko će se to odraziti na polaganje mature i njihovo daljnje školovanje ostaje tek da se vidi, ali posljedica će sigurno biti. Korona im je obilježila najljepše godine školovanja, ali nadamo se da će je, zajedno sa svima nama, brzo zaboraviti.
Maturanti sretno dalje u životu!
I.K.