Marko Sokačić izabran u Nacionalni forum Eurochilda – NEF Hrvatske

Učenik 5. razreda OŠ „Ljubo Babić“, Marko Sokačić, kao predstavnik Grada Jastrebarskog prijatelja djece, izabran je u 2. saziv Nacionalnog foruma Eurochilda – NEF Hrvatske.

Uz Marka, djecu iz Hrvatske će na susretima predstavljati kolege iz šest gradova, Bjelovara, Čakovca, Duge Rese, Solina, Koprivnice, Opatije, Pregrade i Velike Gorice.
Marko će ovim članstvom dobiti mogućnost predstavljati svoj grad u nizu zajedničkih projekata, a njegove će aktivnosti biti uključene i u međunarodne projekte.
Naime, Eurochild je organizacija koja diljem Europe radi na promociji prava i dobrobiti djece i mladih sa sjedištem u Bruxellesu. Eurochild ima 176 punopravnih članova u 34 države Europe. Marko će tako moći raspravljati sa svojim vršnjacima o temama koje obuhvaćaju pitanja obitelji, obrazovanja, zdravstvene zaštite djeteta, prava djece, vršnjačkog nasilja, siromaštva, škole te društva općenito i europskih stavova.
Voditelji Nacionalnog forum Eurochilda – NEF za Hrvatsku su predstavnici Saveza društava Naša djeca Hrvatske.
Marko je dugogodišnji polaznik aktivnosti u organizaciji Društva naša djeca Jastrebarsko, a voditeljica u njegovom novom zadatku je Mateja Baltorinić.
Čestitamo na ovoj časnoj i odgovornoj zadaći!
P.A.