“Marittimo četvrtkom” osvojio 2. Prvenstvo Zagreba u pub kvizu

U srijedu, 28. veljače održano je 2. Prvenstvo grada Zagreba u pub kvizu pod pokroviteljstvom Hrvatskog kviz saveza

Okupilo je 21. ekipu iz različitih zagrebačkih kafića koje su poznavatelji scene preporučili kao najbolje.  Svaka od ekipa predstavljala je svoj matični kafić a  predstavnici Jaskanske kviz scene su pod imenom “Marittimo četvrtkom” na najbolji mogući način iskoristili wild card. Marittimo četvrtkom u sastavu Domagoj Pozderac, Boris Gajić, Dražen Cukina, i Dalibor Benković osvojio je prvo mjesto i  novi su vlasnici Trofeja Milorada Rukavine, pa će tako trofej godinu dana biti u Marittimu.
Ovo natjecanje odaje počast Miloradu Rukavini, legendi kvizaške scene, natjecatelju koji je nastupio na mnogim zagrebačkim pub kvizovima te  na svim kvizovima  HRT-a i Televizije Zagreb.
-Iako Marittino četvrtkom nije zagrebačka ekipa, svaki od nas  je barem jednom dijelio kvizaški stol s pokojnim Miloradom tako da ova pobjeda za nas ima posebno značenje, rekao nam je Domagoj Pozderac.


Prijelazni pehar je unikatni rad napravljen specijalno za ovo
natjecanje kojeg je prema dizajnu Dariana Bakliže, izradila Valerija Polanec, i stoji izložen u Marittimu (na šanku, a gjde drugdje), na ponos i veselje cijeloj jaskanskoj kviz sceni.

Sanja Gojšić