Manje oružja, manje tragedija

Podsjećamo na – Nacionalna kampanja Ministarstva unutarnjih poslova naziva „Manje oružja, manje tragedija“ – preventivna je kampanja u svrhu sprječavanja zlouporabe oružja, eksplozivnih tvari i drugih ubojitih sredstava, ali i senzibiliziranja javnosti i poticanja građana na dragovoljnu predaju ilegalnog oružja, bez sankcija.

PORUKA KOJA SE KROZ KAMPANJU ODAŠILJE GRAĐANIMA:
„Pozivamo i apeliramo na sve one koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva da ga bez straha od sankcija prijave policiji, s napomenom da građani ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj telefona 192 nakon čega će policijski službenici u civilu doći na dogovoreno mjesto i preuzeti opasno sredstvo. SPRIJEČIMO TRAGEDIJU, BUDITE ODGOVORNI PREMA SEBI I BLIŽNJIMA.“
NAPOMINJEMO KAKO ĆE U SVIM SLUČAJEVIMA DRAGOVOLJNE PREDAJE ILEGALNOG ORUŽJA, OSOBA KOJA PREDAJE ORUŽJE OSTATI ANONIMNA I PROTIV NJE SE NEĆE POKRETATI KAZNENI ILI PREKRŠAJNI POSTUPAK.
U slučaju posjedovanja ilegalnog oružja ili pronalaska oružja, građani trebaju obavijestiti policiju kako bi oružje izuzeo policijski službenik protueksplozijske službe. Važno je napomenuti da građani nikako ne smiju donositi oružje u policijsku postaju niti ga dirati do dolaska policijskih službenika zbog njihove vlastite samozaštite, te da građani u takvim slučajevima ne snose nikakve sankcije.
PP Jastrebarsko