Magdalena Pavlečić uspješna mlada nogometašica


Osvajanjem naslova prvaka s kadestskom ekipom ŽNK Agram iz Zagreba u 1. hrvatskoj ženskoj nogometnoj ligi, šesnaestogodišnja Magdalena Pavlečić iz Čeglji svrstala se među najuspješnije jaskanske sportašice.

Magdaleni se nogomet dopao još u ranom djetinjstvu kada je sa starijim dječacima igrala mali nogomet, a na televiziji gledala utakmice. Već tada je htjela igrati poput Ronalda i Messija. Dolaskom u peti razred jaskanske osnovne škole odmah se je priključila ženskom timu i bila jedina petašica u ekipi, dok su ostale djevojke bile već osmašice. Igranje nogometa toliko joj se dopalo da je nagovorila svoje roditelje da ju upišu u zagrebački Agram, jer u Jaski nije bilo ženskog kluba, a s dečkima nije htjela igrati. Rezultate i uspjehe zagrebačkog Agrama pratila je preko društvenih mreža, i odlučila im se svakako pridružiti.


-To mi je bila najbolja i najljepša odluka u dosadašnjem životu. Sretna sam u klubu koji je jako dobro organiziran i nije slučajno da postižemo najbolje rezultate. Upisala sam i sportsku gimnaziju u Zagrebu, a po završetku želim upisati Kineziološki fakultet, rekla nam je Magdalena, mlada, ali jako odlučna djevojka koja već u ovim godinama veoma odgovorno pristupa svojim obavezama.

Ove godine je s kadetskom ekipom Agrama osvojila naslov prvaka u 1. hrvatskoj ženskoj nogometnoj ligi. “Bile smo maksimalno motivirane za osvajanje prvenstva protekle sezone i jako smo vjerovale u to, iako nije bilo lako jer smo imale velikog rivala, ekipu Osijeka, ali smo pokazale da smo za klasu bolje i pobijedile ih u oba susreta u kojima sam postigla i gol”, priča nam s puno žara u glasu Magdalena. Mi smo jedna velika i složna obitelj, podupiremo jedna drugu i ekipa smo koja ostavlja srce na terenu, dodaje Magdalena. Samo riječi hvale ima za svog trenera Ivicu Milkovića, bez kojeg kaže ne bi uspjele postići ovakav uspjeh. U klubu je upoznala i svoju najbolju prijateljicu.

– Mi nismo klub sa velikim financijskim sredstvima kao na primjer ženski nogometni klub Dinamo, ali da to i nije najvažnije dokazuju naši rezultati i osvajanje naslova prvaka. Na utakmice u hrvatskoj putujemo autobusom,nemamo svoj teren pa treniramo i domaćini smo na igralištu NK Špansko. Naš je stadion trenutno u izgradnji. Nijedan moj uspjeh ne bi bio moguć da moji roditelji nisu uvijek bili uz mene, podupirali me u svakom trenutku i nisu odustali kao niti ja. Zato im jedno veliko hvala, rekla nam je za kraj naša mlada uspješna nogometašica Magdalena Pavlečić.

Ivica Krčelić