Magdalena Pavlečić uspješna mlada nogometašica


Osvajanjem naslova prvaka s kadestskom ekipom ŽNK Agram iz Zagreba u 1. hrvatskoj ženskoj nogometnoj ligi, šesnaestogodišnja Magdalena Pavlečić iz Čeglji svrstala se među najuspješnije jaskanske sportašice.

Magdaleni se nogomet dopao još u ranom djetinjstvu kada je sa starijim dječacima igrala mali nogomet, a na televiziji gledala utakmice. Već tada je htjela igrati poput Ronalda i Messija. Dolaskom u peti razred jaskanske osnovne škole odmah se je priključila ženskom timu i bila jedina petašica u ekipi, dok su ostale djevojke bile već osmašice. Igranje nogometa toliko joj se dopalo da je nagovorila svoje roditelje da ju upišu u zagrebački Agram, jer u Jaski nije bilo ženskog kluba, a s dečkima nije htjela igrati. Rezultate i uspjehe zagrebačkog Agrama pratila je preko društvenih mreža, i odlučila im se svakako pridružiti.


-To mi je bila najbolja i najljepša odluka u dosadašnjem životu. Sretna sam u klubu koji je jako dobro organiziran i nije slučajno da postižemo najbolje rezultate. Upisala sam i sportsku gimnaziju u Zagrebu, a po završetku želim upisati Kineziološki fakultet, rekla nam je Magdalena, mlada, ali jako odlučna djevojka koja već u ovim godinama veoma odgovorno pristupa svojim obavezama.

Ove godine je s kadetskom ekipom Agrama osvojila naslov prvaka u 1. hrvatskoj ženskoj nogometnoj ligi. “Bile smo maksimalno motivirane za osvajanje prvenstva protekle sezone i jako smo vjerovale u to, iako nije bilo lako jer smo imale velikog rivala, ekipu Osijeka, ali smo pokazale da smo za klasu bolje i pobijedile ih u oba susreta u kojima sam postigla i gol”, priča nam s puno žara u glasu Magdalena. Mi smo jedna velika i složna obitelj, podupiremo jedna drugu i ekipa smo koja ostavlja srce na terenu, dodaje Magdalena. Samo riječi hvale ima za svog trenera Ivicu Milkovića, bez kojeg kaže ne bi uspjele postići ovakav uspjeh. U klubu je upoznala i svoju najbolju prijateljicu.

– Mi nismo klub sa velikim financijskim sredstvima kao na primjer ženski nogometni klub Dinamo, ali da to i nije najvažnije dokazuju naši rezultati i osvajanje naslova prvaka. Na utakmice u hrvatskoj putujemo autobusom,nemamo svoj teren pa treniramo i domaćini smo na igralištu NK Špansko. Naš je stadion trenutno u izgradnji. Nijedan moj uspjeh ne bi bio moguć da moji roditelji nisu uvijek bili uz mene, podupirali me u svakom trenutku i nisu odustali kao niti ja. Zato im jedno veliko hvala, rekla nam je za kraj naša mlada uspješna nogometašica Magdalena Pavlečić.

Ivica Krčelić

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin