Kultura ne poznaje granice

Kulturno-umjetnička društva s područja grada Jastrebarskog ovih su dana vrlo aktivno promovirala naš grad i običaje diljem zemlje, ali i šire

Puhački orkestar DVD-a Gornji Desinec ostvario je zapaženo koncertno gostovanja u Komiži na otoku Visu, a KUD Sveta Jana oduševio je Korčulane i njihove goste svojim cjelovečernjim nastupima u Gradu Korčuli te u Veloj Luci.

Udruga pjevača izvornih pjesama Sveta Jana ostvarila je pak međunarodnu suradnju te sudjelovala na Ohridskom kulturnom ljetu u Sjevernoj Makedoniji.

KUD Lipa iz Slavetića predstavio se pak u Županji  gdje je održan 29. Susret hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina u organizaciji Hrvatskog sabora kulture.  Članovi KUD-a Lipa iz Slavetića prikazali su ovom prilikom pjesme i plesove Slavetića i bliže okolice u svom prikazu “Moj se dragi na put sprema”. Na susretu koji je ove godine revijalnog karaktera, nastupilo je 19 izvrsnih folklornih skupina koje su izabrane od strane stručnih povjerenstava na županijskim smotrama.


Ostvarena gostovanja rezultat su neprekinutoga rada i angažmana unutar kulturno-umjetničkih društava tijekom proteklih godina.
Iz Zajednice kulturno – umjetničkih udruga Grada Jastrebarskog zahvaljuju našim ambasadorima na realiziranim nastupima i promociji jaskanskog kraja i običaja.

P.A.