KUD DESINEC ima najljepše mladence Prigorja


Na poziv KUDa „Prigorje“ iz Križevaca , KUD DESINEC sudjelovao je na virtualnoj reviji svečanih narodnih nošnji Prigorja.

S obzirom na epidemiološku situaciju i zabranu održavanja proba amaterskim društvima KUD Prigorje odlučio je iskoristiti mogućnosti suvremene tehnologije i sve prenjeti u virtualni svijet. Za reviju se moglo prijaviti u dvije kategorije : djevojka i mladić odnosno mladenci , te oženjeni par, a nagrade je dodjeljivala stručna komisija te publika putem glasanja na društvenim mrežama. Za prijavu je bilo potrebno poslati fotografije te kratak video gdje se opisuje narodna nošnja koju kandidati nose.

Ispred KUDa Desinec u kategoriji djevojka i mladić sudjelovali su Klara Razum i Tin Smilaj koji su prikazali mladence s kraja 19.i početka 20.st., dok su u kategoriji oženjenog para sudjelovali Vesna i Mladen Strahija , te su prezentirali noviji tip narodne nošnje. Kroz video umješno je vodila i narodne nošnje opisivala gospođa Dragica Kambić. Treba spomenuti da se snimanje i fotografiranje odvijalo u kleti obitelji Pažulinec, a uz Dragicu Kambić za pripremu nošnji bile su zadužene i ostale članice KUDa na čemu im se od srca zahvaljujemo. Natjecatelji su nastupali u originalnim nošnjama iz razdoblja koje predstavljaju.

U reviji je sudjelovalo 16 parova , nagradu publike osvojili su KUD Sesvete i FA Ivan Goran Kovačić. Stručna komisija u sastavu: Vesna Peršić Kovač, Ivana Mihajlic, Tibor Martan, Tomislav Matić odlučili su sljedeće.

U kategorji djevojka i mladić:
1. KUD DESINEC
2. FA Sv.Nedelja
3. Izvorno folklorno društvo Ogranak Seljačke sloge, Gradečki Pavlovec.
U kategoriji bračni par:
1. HKUD Petar Zrinski, Vrbovec
2. Udruga izvornih pjevača Sv.Jana
3. KUD Klinča Sela.
On line modnu reviju možete vidjeti na facebook stranici KUDa Prigorje, Križevci.
Martina Županac

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin