Krle i Čera odali počast Bendi i Mari


Sportaši kroz trenažni proces i natjecanje steknu odnos poštovanja, razumijevanja i dostojanstvenog ponašanja. Na takav način nastaju prijateljstva, druženja, usmjerenja u društveni život i uspjeh u društvenoj zajednici.

Kad to još traje u manjoj sredini kao Jastrebarsko, a vi ste mlada osoba, upamtite to za čitav život. Mnogi sportaši su zbog toga socijalno osjetljivi, postaju humanisti i osobe su koje žele pomoći u svim prilikama i neprilikama. Zbog toga je sport zdrav i jedan od pravilnijih načina života. Prolaskom kroz taj put sve vaše starije uzore cijeniti ma gdje god oni bili.

Povodom takvog razmišljanja i odnosa nedavno su bivši nogometaš Jaske Emir Kršlak Krle koji je početkom osamdesetih godina prošloga stoljeća u Jastrebarskom služio vojni rok u bivšoj državi (tada igrač Borca iz Banja Luke) i trener NK Jaske (sezone 1986./87.) Ivica Božičević Čera došli u Jastrebarsko. Tom su prilikom odali počast nekadašnjem treneru Bernardu Hüglu Bendi i najboljem nogometašu iz Jaskanskog kraja Marijanu Bradviću Mari, na njihovim počivalištima. Njima su se priključili i bivši jaskanski nogometaši i dužnosnici NK Jaske iz tih vremena i godina.
ZVC