Kristijan Rubinić srebrni na globalnoj utrci Wings for life!

 

Po deveti put u nizu svijet je 8. svibnja trčao za one koji ne mogu, u sklopu globalne Wings for Life World Run utrke, još jednom održane na šest različitih kontinenata, u čak 165 različitih zemalja

Trčalo se u isto vrijeme u čak 12 vremenskih zona, na sedam službenih utrka na lokaciji i 218 uz aplikaciju, a jedna od najvažnijih utrka odvijala se u Hrvatskoj, gdje je pet tisuća trkača i natjecatelja u kolicima velikog srca točno u 13 sati zajedno jurnulo s Liburnske obale u Zadru, ujedinjeni u želji učiniti ozljede leđne moždine izlječivima. Na stazi su zajedno trčali rekreativci i vrhunski trkači svih generacija, kao i natjecatelji u kolicima koji su se s njima ravnopravno natjecali, u utrci jedinstvenog formata u kojoj presretački automobil izlazi na stazu nakon 30 minuta i predstavlja cilj koji dostiže sudionike.

Odlično drugo mjesto osvojio je jaskanski maratonac Kristijan Rubinić, član Atletskog kluba Jastreb 99, pretrčavši 57 kilometara, zaostavši za pobjednikom 700 metara. Kristijanov rezultat je 14. na svijetu!
Kristijan je izjavio: U trčanju sam nekih 10-ak godina, prošao razne utrke po HR, ali nikada ni približno nisam osjetio toliko pozitivne energije kao u Zadru na Wings for Life utrci. Teško je riječima opisati atmosferu i doživljaje. Oni koji su nastupali prošlih 9 godina znaju o čemu pričam, a oni koji još nisu neka dođu sljedeće godine na jubilarnu 10. po redu nebitno da li se bave trčanjem, nekim drugim sportom ili ničim.
Sljedeće godine Wings for Life World Run doživjet će svoje posebno, deseto izdanje, 7. svibnja 2023. godine, kad ćemo opet svi zajedno trčati za one koji ne mogu.

AKJ