Kožić se boji pa pozivam na sučeljavanje njegove zamjenike

Zagreb, 25. svibnja 2021. – Stjepan Kožić uporno izbjegava bilo kakvo sučeljavanje u medijima, pogotovo sada u drugom krugu kad po prvi put u svojih 20 godina nije direktno izabran na funkciju župana. Kožić se ne želi pojaviti na sučeljavanju, jer građanima nije ponudio baš nikakav program, priča o kontinuitetu i građane moli da mu vjeruju. Pritom je uhvaćen u laži oko prikrivenog financiranja kampanje proračunskim novcem, a razlog zašto ne želi pristati na sučeljavanje je i to što ne želi dati odgovor na brojne afere koje potresaju Zagrebačku županiju.

„S obzirom na to da se Kožić boji sučeljavanja, javno pozivam na sučeljavanje njegove zamjenike iz redova HDZ-a. Ionako je javna tajna da Kožić kao poznato ime na ove izbore ide samo kao HDZ-ov mamac za birače. Njihov plan da vlast u Zagrebačkoj županiji preuzmu Ervin Kolarec i Damir Tomljenović spriječen je već u prvom krugu. Birači će ih još više kazniti u drugom krugu i ja sam siguran u svoju pobjedu!“
– izjavio je kandidat za župana Zagrebačke županije Mihael Zmajlović i istaknuo kako je Kolarec bivši zamjenik Dražena Barišića i osoba koju je sam Barišić ovlastio za obnašanje dužnosti gradonačelnika dok je bio u pritvoru. Taj izbor je sve iznenadio, jer je Kolarec tada bio drugi po redu zamjenik, a to je promijenjeno tek kad je Barišić dao ostavku pa je dužnost preuzeo prvi zamjenik, sadašnji gradonačelnik Krešimir Ačkar. Damir Tomljenović, političar iz Vrbovca, je u Županijskim strukturama već dugo vremena i već je bio Kožiću zamjenik.
„Kožić je na prošle izbore išao protiv HDZ-a i govorio o njima kao kriminalnoj organizaciji, a sada je njihov kandidat. Baš me zanima što će na to reći ova dvojica njegovih zamjenika“, istaknuo je Mihael Zmajlović i podsjetio da je Kožić prevrat u Skupštini Zagrebačke županije dogovorio s Draženom Barišićem. Objašnjavali su to „projektnom suradnjom“, ali period nakon toga obilježile su brojne afere zbog kojih se Kožić sada krije pred medijima.
SDP ZŽ