Kožić ostaje i dalje župan


U drugom krugu lokalnih izbora za župana Zagrebačke županije Stjepan Kožić dobio je povjerenje birača s 53,8 posto osvojenih glasova, dok je Mihael Zmajlović osvojio 46,2 posto.

Dosadašnji župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, kandidat koalicije HDZ-a, SKNL, Stranke rada i solidarnosti,HSU-a, HSLS-a i HNS-a pobijedio je u drugom krugu lokalnih izbora za župana Mihaela Zmajlovića kandidata SDP-a i HSS-a. Kožić je osvojio 41.865 glasova a Zmajlović 35.967. Kožićevi zamjenici su Ervin Kolarec iz Velike Gorice i Damir Tomljenović iz Vrbovca i dolaze iz HDZ-a. Mali odaziv birača u Zagrebačkoj županije (29,36%) očito je pogodovao Kožiću. Jaska je dala povjerenje Mihaelu Zmajloviću koji je u našem gradu osvojio 3.298 glasova a Kožić 1.482.

-Čestitam županu Kožiću na rezultatu. Pobijedio je, ali mi se nismo borili protiv njega nego trome i bezidejne Županije pune nepravilnosti. Ničim u svojoj kampanji Kožić nije pokazao da to misli promijeniti, već će vlast prepustiti HDZ-u. Zbog toga nas svaki vaš glas motivira da nastavimo i dalje biti glasni, odlučni i boriti se za modernu, efikasnu i poštenu Zagrebačku županiju. Hvala vam od srca, rekao nam je nakon izbora Mihael Zmajlović
-Jaska je rekla da želi promjenu. To nije bilo dovoljno, ali ti glasovi obvezuju. Već od sutra počinje naša borba za obilaznicu Volavje-Petrovina i novu jaskansku školu, poručio je nakon proglašenja rezultata jaskanski gradonačelnik Zvonimir Novosel.
I.K.