Korektivna gimnastika za treću životnu dob

http://www.jaska.hr/images/content/v_28614.jpg

23.03.2021. U četvrtak 25. ožujka kreće besplatna korektivna gimnastika ta osobe treće životne dobi

 

Osim financiranja programa besplatnog nordijskog hodanja u organizaciji DZSIR Jastreb extrema, za naše umirovljenike ponovno kreće i program Korektivna gimnastika za osobe 3. životne dobi.
Program korektivne gimnastike, kako joj samo ime govori obuhvaća skup fizičkih vježbi doziranih prema intenzitetu, vrsti i trajanju, koje se primjenjuju preventivno, kada deformitet još nije nastupio ili terapijski, kada je već deformitet nastao u cilju sprečavanja daljnjeg progresa oštećenja. Povećanje snage i fleksibilnosti mišića, povećanje amplitude pokreta i poboljšanje koordinacije pokreta najčešće su pozitivni efekti vježbanja u sklopu ovog programa. Program je besplatan za sve zainteresirane osobe 3. životne dobi u jutarnjim terminima. Prvo krećemo sa jednom grupom u 8.30, utorkom i četvrtkom na SRC „Centrala“.

http://www.jaska.hr/images/content/v_28615.jpg

Program je financiran od Zajednice i partnera tvrtke Jamnice. Obzirom na situaciju vezano za COVID – 19, broj polaznika po grupama je ograničen, te su uz određene upute i preporuke osigurani uvjeti kojim se omogućuje polaznicima normalno vježbanje. Ukoliko se ukaže potreba za dodatnom grupom, ona će se otvoriti. Isto tako, s dolaskom toplijeg vremena program će se provoditi na otvorenom na malonogometnom igralištu s umjetnom travom.

Pozivamo sve zainteresirane da dođu na prvi trening u četvrtak u 08.30 sati u dvoranu SRC „Centrala“.

M.G.