Kontinuirano radimo na povećanju prometne sigurnosti


Gradonačelnik Zvonimir Novosel razgovarao je sa stanarima Radničke ulice koje muči svakodnevni prolazak teretnih vozila ulicom u kojoj je to zabranjeno.

„Grad je svjestan problema koji ne muči samo vas, već i stanare brojnih drugih ulica na području grada. Problematiku nastojimo riješiti izradom prometnih elaborata, ulaganjem u infrastrukturu, ali i kontinuiranim pregovorima sa županijskim i državnim tijelima od kojih zahtijevamo poduzimanje odgovarajućih radnji i ulaganje u prometnice kojima upravljaju. Nažalost, to ne ide tempom kojim bismo htjeli. Što se tiče Radničke, učinili smo sve u svojoj nadležnosti da se postigne veća sigurnost ove ulice, uključivši rekonstrukciju postojećeg dijela prometnice i izgradnju produžetka zajedno s prometnom signalizacijom, no nesavjesni vozači i dalje kršenjem prometnih pravila ugrožavaju stanare“, istaknuo je Gradonačelnik.
Sastanku je nazočila i predstavnica Policijske postaje kojoj su Gradonačelnik i građani ponovno skrenuli pažnju na ovaj problem i zatražili da u okviru svojih mogućnosti MUP pojača nadzor nad prometovanjem u Radničkoj, ali i općenito na području grada.
S tim u vezi, Grad i Policijska postaja Jastrebarsko rade na pripremi zajedničke promotivne akcije s ciljem podizanja svijesti vozača o odgovornom ponašanju u prometu, što će biti pojačano i češćim ophodnjama na kritičnim lokacijama.
P.A.