KONCERT KVARTETA SAKSOFONA ”JOVIAL”

Centar za kulturu Jastrebarsko organizira koncert Kvarteta saksofona ”Jovial” koji će se održati u četvrtak, 16. svibnja, u Velikoj dvorani Centra za kulturu Jastrebarsko, s početkom u 20 sati

Kvartet saksofona Jovial nastao je 2024. godine, a čine ga četvorica netom diplomiranih saksofonista koji trenutno djeluju kao pedagozi u školama u Zagrebu i Karlovcu, kao orkestralni glazbenici i kao samostalni umjetnici, a među njima je i Jaskanac Patrik Prežgaj.
Usavršavali su se kod najprestižnijih saksofonista na seminarima u Hrvatskoj i Europi, a kao solisti ostvarili su mnogobrojne nagrade na natjecanjima kao Papandopulo natjecanje, Nochta saxophone competition, Varaždin Windwood & Brass, natjecanja u organizaciji HDGPP-a… Članovi kvarteta solistički su nastupali uz pratnju Zagrebačke Filharmonije, Dubrovačkog simfonijskog orkestra, Zagrebačkih solista, orkestra HNK Split, Karlovačkog komornog orkestra i Simfonijskog puhačkog orkestra OSRH. Kvartet je do sada zabilježio nastup pod organizacijom Hrvatske glazbene mladeži, a koncert u Centru za kulturu Jastrebarsko njihov je premijerni cjelovečernji recital kojim ovaj sastav prezentira svoje afinitete prema saksofonističkoj i komornoj glazbi.
Ulaz na koncert je slobodan.

CZK