Kazalište Škrabe želi Vam Sretan Božić i divnu cijelu 2023. godinu!

 

 

Kazalište Škrabe svim svojim vjernim i novim gledateljima pripremilo je u ovo božićno vrijeme pravu kazališnu poslasticu

Predstavu “101 dalmatiner ” tijekom 2022. godine, od njezine premijere u ožujku pa sve do božićnih izvedbi 17. i 18. prosinca, pogledalo je oko 3000 ljudi, a među njima organizirano i učenici osnovnih škola iz Jastrebarskog, Zagreba, Dugog Sela, Klinča Sela i Krašića. Predstava je odigrana čak 18 puta, a već se javljaju i novi gledatelji koji je žele pogledati u novoj godini.

Predstava “101 dalmatiner – božićni specijal” u već dobro poznatu priču o dalmatinerima Pongu i Perditi i uzbudljivim pustolovinama koje doživljavaju, donijela je i neke nove rado viđene junake poput soba Rudolfa, božićnog praščića, Orašara, Djeda Božićnjaka, a na “daskama koje život znače” našao se i Luka Modrić koji je dobio poseban pljesak. Brojni  gledatelji doživjeli su poseban, zimski ugođaj, uz puno dobre glazbe, veselja i pozitivnih vibracija, a baš svatko je iz Kazališta izašao s osmijehom na licu.

Veliki kazališni ansambl “101 dalmatinera”, koji se sastoji od 70-ak glumica i glumaca od 4 do 24 godine, nakon predstava završetak uspješne kazališne godine proslavio je s dva božićna partyja. Glumice i glumci (kojima će se u novoj godini pridružiti i neki novi članovi) već sada se vesele novim izvedbama popularnih “Dalmatinera”, ali i početku pripreme nove predstave.

“101 dalmatiner” je deseta predstava koju je u posljednjih 10 godina pripremilo Kazalište Škrabe, a za nju je zaslužna već uigrana ekipa kazališnih stručnjaka i zaljubljenika. Uz autora teksta i umjetničkog voditelja Kazališta Ninu Škrabea te redateljicu Klementinu Škrabe, tu su kostimografkinja Maria Špikić i pomoćnica kostimografkinje Daniela Fabijanić Pavlaković, scenografkinja Ivana Strmečki Vučina, ton-majstori Dominik Sečen i Petar Pavlaković, majstori rasvjete Ivica i Krešimir Batušić, koreografkinje Ida Benčik i Tena Grabner, fotograf i snimatelj Matija Grgas, inspicijenti Tin Tutić i Margareta Škrabe, pomoćnice redateljice Maja Žalac i Jana Valečić te mnogi drugi.

Glumački ansambl predvođen je zlatnom kazališnom generacijom koja je predstavom “101 dalmatiner” proslavila 10 godina kontinuiranog rada u kazalištu. Mark Krcivoj, Niko Pavelić, Antun Penić Ivanko, Lovro Penić Ivanko, Dominik Sečen, Anamaria Škoc i Jana Valečić pojačani su “vjernim kazališnim mušketirima” Andrijom Ferkom, Dorianom Rodićem i Leonom Vlašićem te “kazališnim princezama” Tarom Terihaj, Tijom Tutić i Isabellom Covatta. U ulozi slavne, zloglasne Cruelle De Vil nastupile su Hena Pavičić, Maja Žalac i Antonia Šamija.

Predstava “101 dalmatiner” nastala je u suradnji s Centrom za kulturu Jastrebarsko i Veterinarskom stanicom Jastrebarsko, a njezinim igranjem skreće se pozornost na Sklonište za životinje koje se nalazi u sklopu jaskanske Veterinarske stanice. Želja kazalištaraca je da ova životinjska, pseća predstava, potakne gledatelje da potraže svojeg najboljeg prijatelja u jaskanskom Skloništu za životinje te tako postanu dio ove kazališne pseće priče.
Realizaciju “101 dalmatinera” pomogli su Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Zagrebačka županija, Luxor informatički poslovi, Autoklub Jastrebarsko, Jamnica, GTP Šoštarić i Ogranak Matice hrvatske u Jastrebarskom.
Pred kazalištarcima su sada zasluženi zimski praznici, a neke od njih moći ćete vidjeti na tradicionalnom poetsko-glazbenom programu “Hote o ljudi sim” koji Kazalište Škrabe već sedmu godinu zaredom organizira u suradnji s Ogrankom Matice hrvatske u Jastrebarskom i Župom svetog Nikole biskupa Jastrebarsko. Program će se održati 5. siječnja 2023. u jaskanskom franjevačkom samostanu.
Kazalište Škrabe želi svim svojim glumicama i glumcima, njihovim obiteljima i prijateljima, svim suradnicima, gledateljima i ljudima dobre volje sretan Božić te puno zdravlja, mira, uspjeha i kazališnog veselja u novoj 2023. godini!
Vidimo se u Kazalištu!

Foto: Matija Grgas