Kazalište Škrabe gostuje u Svetom Ivanu Zelini

Nakon 20 uspješnih izvedbi i više od 3000 zadovoljnih gledatelja, raskošni spektakl Kazališta Škrabe, hit-predstava “101 dalmatiner”, dolazi u Sveti Ivan Zelinu

Predstava će se u Zelini odigrati u nedjelju, 29. listopada 2023. u 18 sati u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Sveti Ivan Zelina, a ulaznice možete već sada nabaviti ovdje:
https://www.ulaznice.hr/web/event/88/551

“Dalmatineri” su najigranija i najgledanija predstava dječjeg ansambla jaskanskog kazališta u posljednjih 15 godina, a pogledali su je pored ostalih i školarci iz Zagreba, Dugog Sela, Klinča Sela, Krašića, Pisarovine i Jastrebarskog. Predstava ja na repertoaru Kazališta Škrabe od ožujka 2022, a pripremljena je u suradnji s Veterinarskom stanicom Jastrebarsko i njezinim Skloništem za životinje te Centrom za kulturu Jastrebarsko.

Autor predstave je osnivač i voditelj Kazališta Nino Škrabe koji ove sezone slavi 55 godina kontinuiranog umjetničkog djelovanja, redateljica je Klementina Škrabe, scenografiju je osmislila i izradila Ivana Strmečki Vučina, a kostime Maria Špikić. Tonom će i u Zelini upravljati stalni uradnik Kazališta Dominik Sečen, a rasvjetom Krešimir Batušić. U predstavi nastupa 45 glumaca, pjevača i plesača od 4 do 30 godina. Predvode ih iskusni glumci koji iza sebe imaju već čitav niz velikih i glavnih uloga, a prošle su sezone obilježili 10 godina kontinuiranog bavljenja glumom i kazalištem Lovro Penić Ivanko, Niko Pavelić i Antun Penić Ivanko. U ulogama Anite i Rogera pridružit će im se Tara Terihaj i Dorian Rodić, Cruella de Vil bit će Maja Žalac, a u ostalim “seniorskim” ulogama zelinska publika vidjet će također iskusne jaskanske glumice Niku Valečić i Henu Pavičić te popularnog Andriju Ferka.

Kraj 2023. bit će za ljubitelje Kazališta Škrabe itekako bogat. Nakon gostovanja “Dalmatinera” u Zelini, u Jastrebarskom će se sredinom studenog moći pogledati premijerne izvedbe dugoočekivane predstave odraslog ansambla “Robin Hood” autora i redatelja Nine Škrabea. U prosincu će biti izvedene božićne predstave, a do kraja godine bit će objavljena i raskošna monografija “Nino Škrabe – 55 godina kazališta”.
Sve navedeno povezuje ono čime se kazalište Nine Škrabea kontinuirano bavi posljednjih 55 godina – neustrašivo koračanje sunčanom stranom ulice, koja je zaštitni znak svih jaskanskih kazališnih predstava. Glavna zadaća Kazališta Škrabe svih 55 godina, koliko njegov začetnik i osnivač Nino Škrabe djeluje na području umjetnosti, kulture i kazališta u Jastrebarskom i šire, jest ulijevanje optimizma i nade u srca svih glumaca, suradnika, prijatelja i gledatelja.
Dođite u Zelinu i uživajte zajedno s nama u širenju pozitivnih vibracija naših veselih “Dalmatinera”!
Vidimo se u Kazalištu!

Foto: Matija Grgas – Mat Photography