Jubilarni 10. Dan otvorenih vrata Hrvatskog šumarskog instituta

Kao i prethodnih godina djelatnici Instituta pripremili su za posjetitelje bogat, raznolik i zanimljiv program namijenjen svima, od najmlađe vrtićke populacije pa sve do srednjoškolaca i zainteresiranih odraslih

Dan otvorenih vrata je godišnji događaj kojeg je Hrvatski šumarski institut započeo 2011. godine u svrhu približavanja široj javnosti djelovanja Instituta.  Jedanput godišnje djelatnici Instituta svoje aktivnosti i projekte prezentiraju mnogobrojnim posjetiteljima. Svaki od institutskih Zavoda pripremi bogat program koji se sastoji od radionica, predavanja, izlaganja, zabavnih sadržaja te nadasve toplog dočeka.

Dan otvorenih vrata je po programu najviše fokusiran na mlađe uzraste, od vrtićkih do srednjoškolskih, te svake godine bilježimo mnogobrojnu posjetu škola iz Zagreba i Jastrebarskog kao i njihovih okolica, a školaraca svake godine bude više od tisuću.

Dan otvorenih vrata svake godine ima tematiku kroz koju se posjetitelje upućuje na određene problematike kao i upućivanje na koristi. Tema ovogodišnjeg Dana otvorenih vrata je ‘Šume za budućnost’.

Također, svake godine Dan otvorenih vrata ima i partnere. Ove godine u pomoć im je pritekli vatrogasci DVD-a Cvetković koji svojim iskustvom pomognu ukazati na problematiku šumskih požara, a Nacionalni i parkovi prirode imaju priliku također prezentirati svoju bogatu ponudu. Učenici glazbene škole svojim su pak nastupom veličali ovogodišnji Dan otvorenih vrata.
Najpopularniji i najtraženiji događaj Dana otvorenih vrata svake godine bude likovni natječaj koji traje nekoliko mjeseci do samog Dana, a završi se izložbom najboljih dječjih radova u prostorijama samog Hrvatskog šumarskog instituta.

Nagrade za najuspješnije radove uručila je ravnateljica Hrvatskog šumarskog instituta Jastrebarsko Sanja Perić, a svim posjetiteljima ugodan boravak u našem gradu poželjela je  zamjenica jaskanskog gradonačelnika Nikolina Ribarić.

Posjetitelji imaju priliku posjetiti i Rasadnik Instituta koji u ovom periodu uvijek pruža mogućnost nabavke ukrasnog bilja po povoljnijim cijenama.

I.K.