Jubilarna četrdeseta po redu Zelena livada


U organizaciji društva Zelena livada subotu, 31. srpnja u Volavju je održana 40. po redu olimpijada starih pučko pastirskih igara.Sudjelovalo je 6 ekipa čiji su se članovi natjecali u deset disciplina kao što je prasičkanje, kozanje, guranje starih kola, bacanje palice nogom, gađanje praćkom, hodanje na štakama i druge.

U jubilarnoj godini naslov prvaka pripao je ekipi domačina, Zelenoj livadi koja je osvojila 44 boda. Drugo mjesto pripalo je ekipi Hrašća-Dragovanščak, a treće mjesto osvojiuli su Cucki i mački. Još su sudjelovale i ekipe Jajari, Strici iz Celina i Suza na dlanu. Pehare najboljima uručili su jaskanski gradonačelnik Zvonimir Novosel i predsjednik društva Zelena livada Mario Pintur.Priznanje u povodu 40. obljetnice igara primio je Branko Magđinski, koji je sudionik od samih početaka i dao je veliki doprinos u razvoju društva Zelena livada.

Za kraj treba reći da su igre protekle u odličnoj organizaciji i fer natjecanju uz navijanje brojnih posjetitelja za koje su organizatori pripremili i feštu koja je potrajala do jutarnjih sati.
I.K.