Jednoglasno usvojen plan rada i financijski plan za 2022. godinu

U utorak, 29. prosinca u Centru za kulturu Jastrebarsko održana je sjednica Skupštine Sportske zajednice grada Jastrebarskog.

Po prvi puta u povijesti, Financijski plan prelazi 2 milijuna kuna
Skupština na čelu s predsjednikom Šlatom izrazila je zadovoljstvo da Grad nastavlja pratiti i podupirati rad Zajednice. Povećanjem dotacije od Grada, te ostvarivanjem vlastitih prihoda i sponzorstva, Zajednica je po prvi puta u povijesti došla do iznosa od 2 milijuna kuna, koliko će iznosit financijski plan za sljedeću godinu.

U financijskom planom više od 90 % proračuna kroz nekoliko stavaka usmjereno je za rad sportskih udruga, ali i projekte koje je pokrenula prošle i ove godine, a nastavlja i u 2022. godini.
Također, Šlat je naglasio da trenutni proračun Zajednice za sljedeću godinu zadovoljava potrebe za 2022. godinu, te da Zajednica i klubovi moraju opravdati potporu Grada koju nam pruža kroz dotacije i ulaganje u sportsku infrastrukturu.
Nastavlja se sa obnovom sportske infrastrukture

U programu rada za 2022. godinu uz daljnju podršku jaskanskih sportskih udruga, Zajednica je veliku pažnju usmjerila i na sportsku infrastrukturu. Prije šest godina krenulo se sa planskim ulaganjima u sportske objekte kako bi isti zadovoljili minimalno osnovne uvjete korištenja, ali i s većim ulaganjima koja podrazumijevaju rekonstrukciju ili gradnju objekata, odnosno sportskih igrališta.
Osim što je Zajednica u svom proračunu planirala sredstva za manja ulaganja u sportske objekte, tako će se i sljedeće godine iz Proračuna Grada nastaviti raditi na obnovi i izgradnji kapitalne sportske infrastrukture.

Mnk Good Times Jastrebarsko punopravna članica Zajednice
Uz donošenje planova za sljedeću godinu, Skupština jednoglasno prihvatila i zamolbu udruge Mnk Good Times Jastrebarsko za punopravnim članstvom, te je tako postala 35. punopravna članica Zajednice.

Zamjenica gradonačelnika Nikolina Ribarić na sjednici Skupštine
Sjednici je prisustvovala i Zamjenica gradonačelnika gđa. Nikolina Ribarić. U svom pozdravnom govoru ispred Skupštine, zamjenica je istaknula zadovoljstvo radom Zajednice i klubova. Naglasila, da će Grad sukladno mogućnostima i dalje pratit potrebe sporta, ali i određenu problematiku infrastrukture pojedinih udruga. Također je zaželjela puno uspjeha u radu i realizaciji planova u 2022. godini.

Nakon kratke ali sadržajne sjednice, predsjednik Domagoj Šlat, zaželio je svim sportašima i sportskim djelatnicima uspješniju Novu godinu sa željama da se ostvare svi osobni i poslovni planovi.
M.G.