Javor slavi 10. rođendan i poziva nove članove!

Gradsko pjevačko društvo “Javor” ove sezone slavi 10 godina kontinuiranog djelovanja, uskoro počinje s uvježbavanjem novog božićnog repertoara i poziva nove pjevačice i pjevače

“Javor” je u Jastrebarskom osnovan davne 1875. godine te je najstarije kulturno-umjetničko društvo u gradu i kraju. Od 2013. “Javor” kontinuirano djeluje u sklopu Ogranka Matice hrvatske u Jastrebarskom, a posljednjih šest godina njime ravna prof. Iva Barač.
U proteklih 10 godina “Javor” je održao niz zapaženih nastupa, a čak ni za vrijeme pandemije nije prestao s djelovanjem, već je snimao priloge i održavao programe online. Ove godine Javoraši su nastupili na poetsko-glazbenim programima “Hote o ljudi sim” i “Svetom Duhu na čast”, a u programu “U pjesničkim dvorištima” nastupili su uz popularnog pjevača Đanija Stipaničeva. U prošlih mjesec dana “Javor” je nastupio na predstavljanju novog broja časopisa “Kolo” Matice hrvatske u kojem je tema broja život i djelo člana Predsjedništva jaskanskog ogranka Matice hrvatske, dramatičara i publicista Nine Škrabea te na godišnjem koncertu Udruženja umirovljenika Jastrebarsko.

U utorak, 15. studenog 2022. u 19:30 sati Gradsko pjevačko društvo “Javor” kreće s uvježbavanjem novog božićnog repertoara te pritom poziva nove pjevačice i pjevače željne dobre glazbe i ugodnog druženja. Probe “Javora” održavaju se u Glazbenoj školi Jastrebarsko pod stručnim vodstvom profesorice glazbe i ravnateljice Glazbene škole Ive Barač.
Uz nastupe na božićnim programima i koncertima “Javor” u svojoj slavljeničkoj sezoni priprema niz nastupa i zanimljivih događanja, objavljivanje knjige o djelovanju društva u proteklih 147 godina, postavljanje izložbe s fotografijama svih dosadašnjih generacija Javoraša te još puno toga. Planirana su i gostovanja po Hrvatskoj te inozemno gostovanje u suradnji s Kazalištem Škrabe.
Dođite u utorak u Glazbenu školu i postanite član najstarijeg pjevačkog društva jaskanskog kraja!
Sve dodatne informacije mogu se dobiti na mail-adresi: matica.jaska@gmail.com.
Veselimo se Vašem dolasku i pjevanju s nama!

MH