Jaskanske plesačice osvajaju medalje, ali i srca publike na Virtualnom plesnom showu u Poreču

Školski plesni virtualni show natjecanje je Hrvatskog školskog sportskog saveza koje je proteklog tjedna, kao prvo ovogodišnje školsko sportsko natjecanje, održano u Poreču. Osnovna škola Ljubo Babić i Srednja škola Jastrebarsko sudjelovanjem na Završnici natjecanja osvojile su 1., 2. i 4. mjesto u svojim kategorijama.

Plesačice Plesnog studija Instinct prijavile su se na virtualno natjecanje videouradcima krajem ožujka, a početkom lipnja saznale su tko su ovogodišnji finalisti – plesačice iz skupina Silver i Stars iz Osnovne škole Ljubo Babić pozvane su u finale uživo, a skupina Gold iz Srednje škole Jastrebarsko virtualno.
Pregledom svih videa u kategoriji za srednje škole na otvorenju Završnice natjecanja, sudačka komisija odlučila je da su plesačice SŠ Jastrebarsko nove državne prvakinje u kategoriji umjetnički plesovi! Oduševljene pobjedom i sretne što nastavljaju tradiciju pobjednica iz Jastrebarskog iz 2017. godine, nadaju se da će imati priliku obraniti svoj naslov i uživo na sljedećoj Završnici u Poreču.


Natjecanje za osnovne škole bilo je posebno izazovno za učenice OŠ Ljubo Babić jer je najmlađa prijavljena skupina Pinokio za nekoliko bodova propustila ulazak u Završnicu, a skupine Silver i Stars ždrijebom su završile zajedno u polufinalnom plesnom dvoboju. Silver je zbog koreografije, ali i iskustva nešto starijih plesačica, odnio pobjedu i prolazak u finale te na kraju natjecanja osvojio drugo mjesto i srebrni pehar, dok su Starsice završile na četvrtom mjestu. Sudeći po reakcijama u dvorani, ali i riječima voditeljice, skupina Stars odnijela je “nagradu” simpatičnosti jer su oduševile svojim entuzijazmom, veseljem i navijanjem te su izvrsno predstavile Jastrebarsko na ovom državnom prvenstvu.

Profesorice mentorice Ines Jerčinović i Željka Kovačić izuzetno su zadovoljne nastupima, ali i suradnjom s Plesnim studijem Instinct koji je asistirao tijekom koreografiranja i snimanja kvalifikacijskih videa s Mendax Filmsom i Dominikom Sečenom. Trenerica Lana Jerčinović kaže: “Ma ponosna sam do neba na moje djevojke koje studio, svoje škole, ali i cijelu Jasku tako dobro predstavljaju na nacionalnoj razini. Veseli nas što smo mogli obilježiti ovu tešku godinu barem jednim plesnim natjecanjem i izvrsnim rezultatima, na kojima čestitam mojim curama!”
Kvalifikacijske videe možete pogledati na YouTube kanalu Plesni studio Instinct,
Marija Bobinski