Jaskanska reprezentativka Ana Grdiša

Mlada jaskanska nogometašica, članica zagrebačkog Dinama, pozvana je u Hrvatsku žensku nogometnu reprezentaciju do 15 godina.

Ana Grdiša iz Domagovića sada će tek krenuti u osmi razred jaskanske osnovne škole, ali je kao nogometašica ŽNK Dinamo iz Zagreba već hrvatska reprezentativka selekcije U15. Pažnju na Anu skrenuo nam je Zlatko Dragović Fifa, koji pomno prati sva sportska zbivanja u našem gradu, ali i mlade nadarene jaskanske sportaše koji svojim nastupima postižu izvanredne rezultate. Jedna od takvih sportašica je i Ana Grdiša, koja se za nogomet odlučila već u osmoj godini života, te je prve službene utakmice odigrala za NK Vinogradar, čije je boje branila pune četiri godine. Tu ju je zapazila Jaskanka Mia Medvedovski, trenerica pionirske ženske nogometne ekipe Dinama, i pozvala ju u zagrebački klub. Ana je tu priliku iskoristila na najbolji mogući način. Svojim virtuoznim igrama odlično se uklopila u ekipu i već u prvoj sezoni nastupa za Dinamo u 1. Hrvatskoj ženskoj nogometnoj ligi za pionirke, Ana postaje najbolji strijelac Dinama s 19 postignutih golova iz 19 utakmica.


Kao veznoj igračici najveća joj je odlika dribling i precizni udarci na gol. Stoga nije nimalo čudno što joj je samo nakon mjesec dana igranja u Dinamu stigao poziv u Hrvatsku žensku nogometnu reprezentaciju do 15 godina.
Na ovogodišnjim Igrama mladih u Splitu njena ekipa osvojila je 1. mjesto u malom nogometu, a Ana je proglašena za najbolju igračicu turnira. Nastupa i za selekciju Zagrebačkog nogometnog saveza s kojim je ove godine, također u Splitu osvojila 1. mjesto. Ana je kćerka Draženka Grdiše, nekadašnjeg nadarenog nogometaša Jaske, Vinogradara i Ilovca, a jabuka ne pada daleko od stabla, pa nije čudno što se odlučila baš za nogomet. Inače, njezin nogometni idol je Ronaldinho.

Ana je i dobra učenica jaskanske osnovne škole. Veliku podršku ima i od svoje razrednice Edite Jurjević, koja joj omogućava odlazak na sve utakmice. Najveća podrška ipak su joj roditelji, osobito tata Draženko koji Anu vozi na svaki trening u Zagreb, bilježi, snima i fotografira njezine nastupe. Ana je inače prilično samozatajna, ali svu raskoš svoga sportskog talenta pokazuje na travnjaku. Kako joj je krenulo vjerujemo da će kao nadarena nogometašica puno toga lijepog postići.
Ivica Krčelić