Jaskanska plesačica Leona Jerčinović primljena na Institute of the Arts u Barceloni


Jaskanska dugogodišnja plesačica i koreografkinja Leona Jerčinović dobila je pozivnicu u trogodišnji akademski program Commercial Dance-a na Institute of the Arts u Barceloni

U Plesnom studiju Insinct s velikim veseljem primili su ovu vijest prije nekoliko tjedana te, iako znaju da će im Leona jako nedostajati, presretni su što će u Španjolskoj ostvarivati svoje umjetničke i karijerne ciljeve
-Nakon uspješne audicije za dva odabrana smjera, Musical Theatre i Commercial dance, ponuđena mi je pozicija na smjeru Commercial dance te ću s nastavom početi na jesen. Obzirom da je moj primarni stil Urbani/Commercial, balet i tehnika su mi malo slabija strana pa me službeni tim s audicije zamolio da do početka nastave negdje pohađam balet kako bih lakše mogla pratiti nastavu na jesen. Stoga sam upisala satove baleta u zagrebačkom baletnom studiju Danzart s kojima sam počela već ovaj tjedan. Uz to ću naravno održavati kondiciju kroz nastavu na Kineziološkom fakultetu, treninzima u svojem studiju te dodatnim plesnim open classovima u raznim studijima u Zagrebu, rekla nam je Leona.

Leona se priprema za odlazak u rujnu iščekujući nove plesne, ali i životne izazove, za koje nam kaže da su svakako neočekivani i zanimljivi, ali za koje je spremna. Njezine plesne kolegice proslavile su s njom njezin uspjeh, ali i provjerile da je Akademija zaista “na razini”.
-O samoj akademiji sam stvarno čula sve najbolje; od službenog tima, profesora, plesnih dvorana i same opreme, pa od nje zaista i očekujem adekvatno obrazovanje pomoću kojeg ću pokoriti profesionalni plesni svijet, potvrdila nam je Leona.
Želimo Leoni mnogo sreće i uspjeha na novom fakultetu, znanje koje može prenositi novim generacijama i, naravno, mnogo posjeta njezinih Goldica s kojima je ovaj uspjeh već proslavila na zadnjem treningu.
Marija Bobinski