Jaskanke državne prvakinje u urbanim plesovim!


Plesačice Plesnog studija Instinct za svoje su škole, OŠ Ljubo Babić i Srednju školu Jastrebarsko, nastupile na Državnom prvenstvu u sportskom plesu te u Jasku donijele zlatni i brončani pehar!

Članice skupina Pinokio, Stars, Silver i Gold proteklog su vikenda putovale u Poreč kako bi svoje jaskanske škole predstavljale na nacionalnom plesnom natjecanju; državnom prvenstvu školskih sportskih društava Republike Hrvatske u sportskom plesu koje je po prvi puta organizirao Hrvatski školski sportski savez.
Nakon cjelodnevnog plesanja i nastupa u tri različite kategorije: umjetničkim, urbanim i dvoranskim plesovima, jaskanske su plesačice osvojile dva pehara!
S čak 16 bodova više od drugoplasiranih, članice skupine Silver (Lana Banek, Glorija Brajak, Ema Borošić, Veronika Hodak, Paula Klanjčić i Ria Zbiljski) osvojile su fantastično prvo mjesto te postale državne prvakinje Republike Hrvatske u urbanim plesovima!

????????????????????????????????????

Lorena Perjević, Jelena Bobinski, Marta Miletić, Helena Ljubetić, Renee Horvat, Tara Terihaj iz skupine Gold za Srednju su školu Jastrebarsko osvojile brončanu medalju s čak 87 od mogućih 90 bodova. Tijesna konkurencija i ocjene stručnog žirija postavile su ih samo dva boda ispod novih državnih prvakinja iz Čakovca.
Naše plesačice sada se nastavljaju spremati za druga natjecanja, a potvrđuju da s veseljem očekuju sljedeće natjecanje:
Uvijek smo se veselile Virtualnom plesnom showu i snimanju videa s curama, ali zaista nam je drago da je ples prepoznat kao zahtjevan sport kojim se bavi mnogo školaraca i koji zaslužuje svoje mjesto u školskom sportu – vidjelo se i po konkurenciji koja je ove godine došla na ovo prvo izdanje državnog natjecanja. Hrvatska ima plesne talente, a naši iz Jaske su itekako među najboljima, rekla nam je Lana Jerčinović, mentorica i voditeljica PS Instinct

Njihovi će pehari ponosno stajati u njihovim školama, a djevojke ulaze u povijest kao nove školske sportske medalistice. Važno je naglasiti da su Pinokio i Stars imali izvrsne nastupe, no očekuju ih nove godine natjecanja, gdje će s više plesnog i natjecateljskog iskustva moći biti konkuretne s odraslijim plesačicama. Sve nastupe naših djevojaka možete pogledati na livestreamu Hrvatskog školskog sportskog saveza.
Marija Bobinski