Jaskanci voze sa srcem

Povodom Dana grada Jastrebarskog u nedjelju, 21. studenog održat će se biciklijada Jaskansko srce. Start ove biciklijade je u 10 sati u perivoju dvorca Erdödy gdje će i završiti.

Sama ruta prolazi pitoresknim predjelima jaskanskog kraja, a srcolik oblik dodatna je motivacija za sve sudionike koji će je s ponosom voziti.
Ruta kreće iz Jastrebarskog u smjeru Karlovca, a prolazi kroz naselja Guci Draganički, Krašić, Pribić, Puškarov Jarak, Slavetić, Brezari, Gorica Svetojanska, Ivančići, Kupeč Dol, Gornja Reka, s ciljem u Jastrebarskom.
Ruta je srednje zahtjevna pa su dobrodošli svi biciklisti i rekreativci, zaljubljenici u biciklizam i sport na otvorenom. Nakon biciklijade, u perivoju će biti organizirana i okrjepa za sve sudionike. a prijaviti se možete na e-mail: pedalwithheart@gmail.com.
Inicijator ove lijepe priče je Ivan Puškarić, čovjek velikog srca koji se upustio u veliku humanitarnu avanturu vožnje biciklom granicom Lijepe naše kako bi podržao udrugu “Krijesnice” koja pomaže roditeljima djece oboljele od malignih bolesti. Kroz projekt Pedal with heart svakog mjeseca uplaćuje određen iznos na račun udruge, sukladno broju svojih „odrađenih“ kilometara, a ovim putem poziva i sve sudionike biciklijade da učine isto.
Petra Masnec