Jaskanci na prvenstvu jugoistočne Europe


Prvenstvo jugoistočne Europe i otvoreno prvenstvo Zagreba okupilo je preko 550 natjecatelja iz desetak zemalja jugoistočne Europe.

Natjecanje je u pet dana održavano u Zagrebu, Sesvetskom Kraljevcu, Karlovcu i zadnja dva dana u Vukšin Šipku. Suorganizator natjecanja bio je i naš jaskanski klub OK Jelen.


U jakoj konkurenciji članovi OK Jelen postigli su zapažene rezultate. Dora Delić suvereno je pobijedila u svih pet dana natjecanja u kategoriji Ž12. Dorijan Tubin okrunio se zlatom u kategoriji M10 dok je njegov otac Damir zasluženo odnio treće mjesto u kategoriji M35.
Iznenađenje natjecanja bio je naš Vranovdolac Miran Košćica koji je osvojio broncu u kategoriji M21A.
Svakako treba spomenuti i našeg Jaskanca Petra Delića člana OK Maksimir koji je u kategoriji M35 osvojio dva druga i jedno treće mjesto u dnevnim natjecanjima, te zlato u štafeti mix reprezentacije Hrvatske.

Domaćini, mještani Vukšin Šipka pokazali su veliku profesionalnost u potpori organizatorima te je dogovorena i buduća zajednička suradnja s orijentacijskim klubovima.
Najviše natjecatelja došlo je iz Turske, Bugarske, Rumunjske, Slovenije , Moldavije, Cipra, Srbije i ostalih zemalja jugoistočne Europe.
Svi su bili zadovoljni organizacijom natjecanja kao i gostoprimstvom domaćina.
Damir Miljković