Jaskance oduševili stari automobili

Danas je naš grad bio domaćin 35. OLDTIMER RALLY-a i tom je prilikom ugostio 70-ak oldtimera, od čega 50-ak automobila i 20-ak motocikala iz oldtimer kluba Zagreb.

Jaskanci su danas u velikom broju došli na Strossmayerov trg da bi u odličnoj atmosferi dočekali kolonu oldtimera, starih automobila i motocikala i pritom uživali u razgledavanju i razgovoru s vlasnicima ovih prekrasnih starih ljepotica.


Većina njih su bili Zagrepčani i Samoborci, ali zamijetili smo i neka poznata lica, dr. Marijana Lencura, sa svojim prekrasnim mercedesom iz 1955., i Željka Paljuga, velikog ljubitelja motora s oldtimer BMW-om s kojim je, kako nam je rekao, prešao cijelu Hrvatsku.Dobroj atmosferi pripomogao je veliki ljubitelj evergreena Krešo Karas, te Vlado Karas sa svojim oldtimer gramofonom iz početka prošlog stoljeća.

Za jaskanske delicije kojima su počašćeni gosti ali i posjetitelji pobrinuo se jaskanski evergreen restoran K Lojzeku.

Ovaj prekrasan događaj nisu propustile ni povijesne jaskanske ličnosti, grof Erdödy, Ljuba Kraljević i Vladko Maček.

U mnoštvu posjetitelja zamijetili smo i jaskanskog gradonačelnika Zvonimira Novosela, također velikog poklonika oldtimer automobila, osobito američkih terenaca iz drugog svjetskog rata.

Za kraj treba reći da se za odličnu organizaciju ovog zanimljivog događaja pobrinula jaskanska Turistička zajednica, koja nas, usprkos ovoj groznoj pandemiji, svako malo iznenadi nekim interesantnim događanjima.
I.K.