Jaska zablistala u cvjetnom ruhu

Proljetni vikend izvukao je Jaskance na ulice, a velik broj posjetitelja uživao je zajedno s njima na još jednom izdanju sajma cvijeća i cvjetnih dekoracija “Cvjetna Jaska”

Uživalo se tako u velikoj ponudi i obilju cvijeća svih boja i oblika, bila je to prilika za nabavku proljetnih sadnica, ali i druženje uz jedinstvene cvjetne dekoracije, mnoštvo štandova s raznolikom ponudom, radionice i glazbeni program.

Posjetitelji su tako mogli na Strossmayerovom trgu pronaći najrazličitije cvjetne sadnice, ali i ukrasne grmove, trajnice, kaktuse i sukulente kao i presadnice sezonskog povrća, a na sajmu je sudjelovalo 10 – ak proizvođača.

No, organizatori su se pobrinuli da cjelokupan doživljaj sajma bude prekrasan, a uz dekorativno uređenje s lokalnim obilježjima, sam centar Jastrebarskog zaživio je u potpuno novom ruhu.

Redali su se oduševljeni komentari posjetitelja koji su redom izrazili želju da ovakvih događanja bude i više, a sam glavni gradski trg odličan je izbor lokacije koja je ovom prilikom prodisala punim plućima.

Ovogodišnja novost Cvjetne Jaske je i uređena zelena površina koja bi svake godine trebala ostati kao cvjetni trag sajma, pa je tako zasađen ružičnjak s preko 30 – ak sadnica ruža koje će krasiti površinu preko puta dječjeg vrtića Radost 2. Tako će i djeca od malih nogu učiti o važnosti očuvanja i uređenja okoliša.

Djeci su bile posvećene i edukativne radionice na kojima su dobila priliku učiti o zdravoj prehrani koja uključuje i proljetno cvijeće, ali i kroz likovno izražavanje učiti o povezanosti biljnog i životinjskog svijeta s čovjekom.

Kako bi sajam cvijeća posjetiteljima ponudio i dodatni program koji je uveličao atmosferu koncert su na otvorenom održali vrhunski glazbenici prof. Emil Gabrić na violini i akademski pjevač Ivan Jelić s gitarom, čije glazbene i vokalne izvedbe uvijek oduševe publiku, a tako je bilo i proteklog vikenda.

Sajam cvijeća Cvjetna Jaska održan je u organizaciji Centra za kulturu Jastrebarsko, uz potporu Grada i gradske turističke zajednice te agencije Hram.

P. A.