JASKA VINOGRADAR – VATROGASAC (Z)  0 : 0

Nakon punih petnaest godina i dva mjeseca, gledatelji na Centrali ostali su u ligaškoj utakmici uskraćeni za pogotke

Dvoboj Jaske Vinogradara i Vatrogasca iz Zdenaca završio je najnepopularnijim rezultatom za gledatelje, ali omjerom koji je itekako razveselio goste. Mreže su mirovale svih 90 minuta u utakmici u kojoj je domaća momčad imala inicijativu i četiri-pet vrlo dobrih prigoda, ali realizacija je potpuno zakazala i tako je Lucijanićev sastav ostao i treću ligašku utakmicu u nizu bez pobjede, čime je dovedeno u opasnost vodeće mjesto na prvenstvenoj ljestvici.

Protiv Vatrogasca koji se vrlo dobro branio, previše je bilo tehničkih pogrešaka u igri, te pogotovo u prvom poluvremenu, mnoštvo napucanih lopti iz zadnje linije prema naprijed, s preskakanjem veznog reda, što je gostima olakšalo branjenje. Nekoliko puta je i momčad iz Zdenaca zaprijetila i u konačnici, kad se sve zbroji i oduzme, gosti su zasluženo odnijeli bod s Centrale. Forma Jastrebova u očitoj je silaznoj putanji. Na vrata Jaskanaca pokucale su ozljede i kartoni, te se ionako tanak igrački kadar dodatno stanjio, tako da treneru Lucijaniću neće biti nimalo lako dići svoju momčad u završnici jesenske polusezone, a već sljedeći vikend slijedi derbi jeseni kod Lomnice. No, nadaleko je poznata ona stara izreka “na muci se poznaju junaci”. Možda se i na primjeru kluba s Centrale pokaže točnom i istinitom. Odgovor ćemo doznati vrlo brzo.

JASTREBARSKO – Stadion Marijan Bradvić Mara. Gledatelja 100. Sudac: Mikšec (Vrbovec) 6. Pomoćnici: Bićanić (Dugo Selo) i Crnoja (Vrbovec). Delegat: Pancirov (Velika Mlaka).

JASKA VINOGRADAR: Braje 6, Španić 6,5, Krnjus 6, Miščin 6, Borovec 6 (od 68. Tv. Nad -), Kordić 6, Bašić 6, Rupčić 6, Celić 6 (od 46. Belan 6,5), Novosel 6,5, M. Borković 6. TRENER: Sanjin Lucijanić 6.

VATROGASAC ZDENCI: Suljić 7, Čirjak 6,5 (od 58. Devunić 6,5), J. Mirt 6,5, Juroš 7, Karamatić 7, Lenić 6,5 (od 90. Kulaš -), Šekrst 6,5, Z. Đeno 6,5 (od 58. Bubalo 6,5), T. Mirt 6,5, D. Ladan 6,5, I. Đeno 6,5. TRENER: Zlatko Koletić 7.

IGRAČ UTAKMICE: Leon Suljić.

Tomislav Tadić