JASKA VINOGRADAR – TOPUSKO  4 : 1

Nogometaši Jaske Vinogradara ubilježili su i drugu pripremnu pobjedu

Na Centrali su Jastrebovi u još jednoj vrlo dobroj prezentaciji nadigrali i uvjerljivo porazili momčad Topuskog, člana 4. NL Središte Zagreb B, dakle, sastav iz višeg ranga natjecanja. Bila je to dopadljiva utakmica, dosta visokog tempa i žustrine te nadasve korektna. Domaća momčad bila je bolja, opasnija i konkretnija tijekom cijele utakmice te je uz četiri postignuta pogotka, mogla poentirati još toliko puta. Gosti su bili u podređenom položaju, iako nisu bili loši. Pokazali su u nekoliko navrata da imaju glavu i rep.

Ipak, Jaskanci su bili razigraniji i zasluženo su upisali visok trijumf. Najprije Tvrtko Nad ljevicom, a potom Martin Bašić desnicom, donijeli su rezultatsku prednost svojoj momčadi. Nakon toga Gomaz krasno pogađa desni kut novog Jaskinog vratara Igora Pajića za smanjenje rezultata, ali ubrzo Martin Borković ponovno vraća omjer na dva pogotka razlike.

U nastavku dvoboja još je poentirao Tin Borovec za konačnih 4:1. Iz domaćeg, pobjedničkog sastava svakako treba izdvojiti i pohvaliti velikog borca i ratnika, novog lijevog braniča Josipa Španića, zatim Luku Rupčića, prvog strijelca Jastrebova koji ovom prilikom nije poentirao, ali je u svakoj akciji i dodiru s loptom demonstrirao visoku klasu.

Lijepe dionice odradili su Martin Borković i Tvrtko Nad, a već standardno miran i pouzdan bio je Jaskin univerzalac Tomislav Nad. Svakako još treba izdvojiti pametnu, mirnu i staloženu igru dojučerašnjeg juniora Martina Miščina koji na terenu djeluje poput iskusnog rutinera. Imponira i silna energija i konkretnost Martina Bašića, ali uz nabrojene i izdvojene, treba reći da svi igrači zaslužuju čestitke za još jedan dobar nastup i nastavak niza neporaženosti koji je sada već na 27 utakmica.

JASTREBARSKO – Stadion Marijan Bradvić Mara. Gledatelja 50. Sudac: M. Ivančić (Jastrebarsko).

STRIJELCI: 1:0 – Tv. Nad (6), 2:0 – Bašić (30), 2:1 – Gomaz (34), 3:1 – M. Borković (36), 4:1 – Borovec (70).

JASKA VINOGRADAR: Pajić, Bašić, Španić, To. Nad, Miščin, Novosel, Tv. Nad, Mićunović, Kordić, Rupčić, Borovec (još su igrali: Belan, M. Borković, Grdiša, L. Koluder). TRENER: Sanjin Lucijanić.

TOPUSKO: Petrović, Ferderbar, Grubić, Ban, Briješki, Marović, B. Abramović, Likarević, Gomaz, Matić, Lukić (još su igrali: Jelekovac, Krmpotić, Rakarić, Kirin, Putrić, Plemenčić, Strmečki, D. Abramović). TRENER: Igor Krmpotić.

Tomislav Tadić