Jaska uskoro dobiva Znanstveni park


Započeli su pripremni radovi za postavljanje Znanstvenog parka u dvorištu Centra za kulturu Jastrebarsko koje izvode Ceste Jastrebarsko.

Znanstveni park oplemenit će ovu javnu površinu interaktivnim i edukativnim sadržajima. Čine ga eksponati koji prikazuju zakonitosti i pojave iz različitih znanstvenih područja, a svojim su dizajnom i sadržajem namijenjeni različitim dobnim skupinama.
„Eksponati koji će biti postavljeni omogućit će djeci da na moderan, brz i kvalitetan način, kroz nove, 21. stoljeću primjerene edukacijske modele, dođu do novih znanja, vještina i spoznaja“, istaknula je Nikolina Ribarić, predsjednica Društva naša djeca i zamjenica gradonačelnika Grada Jastrebarskog.

Postavljanje Znanstvenog parka dio je jaskanskog EU projekta „Sa STEM-om raSTEMo“ vrijednog gotovo 2,3 milijuna kuna koji provodi Društvo naša djeca Jastrebarsko s partnerima, Institutom Ruđera Boškovića i Centrom za kulturu Jastrebarsko. U sklopu projekta već je opremljena multifunkcionalna učionica i nabavljena oprema te su provedene brojne aktivnosti.
U samom dvorištu Centra za kulturu dugoročno se planira uređenje urbanog trga znanosti i kulture, a postavljanje znanstvenog parka prvi je dio tog velikog projekta.
P.A.