Jaska spremna za novo projektno razdoblje Urbane aglomeracije Zagreb


Gradonačelnik Jastrebarskog Zvonimir Novosel potpisao je Sporazum o suradnji tijekom izrade i provedbe Strategije Urbane aglomeracije Zagreb za financijsko razdoblje 2021.-2027., što je preduvjet za korištenje sredstava iz ITU mehanizma.

Grad Jastrebarsko već se pokazao proaktivnim kad je riječ o povlačenju sredstava za financiranje kapitalnih projekata. Imamo velike projekte u visokoj fazi pripravnosti i vjerujem kako će se u Strategiji naći dovoljno prostora za sve naše ideje. Mi smo spremni!, poručio je gradonačelnik Novosel.

Upravo preko natječaja Urbane aglomeracije Zagreb Grad Jastrebarsko povukao je sredstva za kapitalne EU projekte koji su trenutno u provedbi, Obnovu i revitalizaciju dvorca Erdödy, Izgradnju prometnica S3-S4-T10 prema pročistaču u Gospodarskoj zoni Jalševac u Jastrebarskom te Izgradnju i modernizaciju biciklističko-pješačkih staza na glavnoj gradskoj prometnici u Jastrebarskom.

Svojim iskustvom u pripremi i provedbi EU projekata zasigurno ćemo dati velik doprinos izradi Strategije koja će obuhvatiti period do 2027., ali i osigurati sredstva za projekte koji će doprinijeti daljnjem razvoju našega grada, zaključio je Novosel.