Jaska je bila domaćin Prvenstva Hrvatske u karateu


Protekli vikend, 23. i 24. listopada u dvorani srednje škole u Jastrebarskom održano je Prvenstvo Hrvatske u karate borbama za mlađe uzraste.U dva dana na prvenstvu je nastupilo više od 600 natjecatelja iz 69 klubova iz cijele Hrvatske. Karate klub Jastreb iz Jastrebarskog nastupio je sa 13 natjecatelja osvojivši ukupno 7 medalja, dvije zlatne, tri srebrne i dvije brončane.


Tako su prvaci Hrvatske postali MATEJ GREGORIĆ – u kategoriji borbe preko 32 kg – 2014. godište i ŠIMUN HODAK – u kategoriji borbe do 41 kg – 2011. godište.Viceprvaci Hrvatske s osvojenim srebrnim medaljama su IVANO JELIČIĆ– u kategoriji borbe do 44 kg – 2011. godište, DOMAGOJ VANCAŠ – u kategoriji borbe do 41 kg – 2010. godište i SEBASTIJAN BAN– u kategoriji borbe do 56 kg – 2007. godište.

Brončane medalje osvojile su MAGDALENA BAŠIĆ– u kategoriji borbe do 28 kg – 2014. godište i TENA SPORIŠ – u kategoriji borbe do 32 kg – 2013. godište.
Nažalost ovom prilikom do medalja nisu uspjeli doći: Anton Jeličić, Alisa Ban, Vitali Ivan Stojković, Ana Vuksan, Leona Sporiš i Helena Bašić.


-Ponosni smo što smo u ovim vrlo zahtjevnim vremenima uspjeli organizirati ovako veliko natjecanje te smo na taj način u naš grad privukli veliki broj natjecatelja, trenera, sudaca, tehničkog osoblja, raznih funkcionera, roditelja i drugih ljubitelja karate sporta iz cijele Hrvatske koji su popunili sve smještajne kapacitete u Jastrebarskom i našem bližem okruženju, kao i to da su poneki ugostitelji imali puno više pružanja svojih usluga. Smatramo da smo ovakvim događajem uvelike promovirali grad Jastrebarsko i naš kraj jer su nam na kraju natjecanja mnogi izrazili pohvale i čestitke na samoj organizaciji i boravku u Jastrebarskom. Posebnu pohvalu ovom prilikom dobili smo od samog predsjednika Hrvatskog karate saveza gospodina Davora Cipeka.
Zavaljujemo se Sportskoj zajednici Grada Jastrebarskog na čelu sa predsjednikom Domagojem Šlatom i tajnikom Markom Gvozdanovićem koji su nam dali svu tehničku i financijsku potporu kako bi ovo prvenstvo proteklo u najboljem redu, rekao nam je nakon natjecanja glavni trener jaskanskog karate kluba Ivan Hodak.
Uz predsjednika HKS-a i glavnog tajnika Svjetske karate federacije Davora Cipeka prvenstvo Hrvatske u Jastrebarskom otvorio je i predsjedniku Sportske zajednice Doamgoj Šlat.
I.K.