Jaska ima još jednog darovitog mladog pisca

U novom prostoru Društva Naša djeca Jastrebarsko mladi autor Martin Mikloušić, sinoć je predstavio svoj roman prvijenac Tajna operacija “Spas”

Brojna publika gromoglasnim je aplauzom pozdravila ovog nevjerojatno talentiranog mladog pisaca koji je svoj roman prvijenac napisao s nepunih 12 godina.

O Martinu i njegovom djelu s puno biranih riječi podrške govorila je urednica knjige Verica Zorić, naša poznata autorica i prevoditeljica koja je radila u Školskoj knjizi i Nakladi Ljevak, pa nije čudno što je odmah prepoznala Martinov veliki talent za pisanje.

Martinov talent prepoznala je i njegova profesorica hrvatskog jezika Edita Jurjević, koja je ovom prilikom posebno naglasila njegovu hrabrost i iskrenost kojom je prenio svoje misli i ideje na papir, pa sada svatko može vidjeti koliko ovaj dječak posjeduje volje, upornosti i talenta s glavnom porukom romana o nesebičnom i predanom radu za spas onoga što je bitno i dragocjeno za čovječanstvo.


Svakako treba čestitati i njegovim roditeljima Sunčani i Marku te sestri Vinki, koji nesebično podržavaju njegov rad i jako se njime ponose.

 

Ništa manje bitna nije ni podrška društvene zajednice, odnosno Društva Naša djeca Jastrebarsko i njegove predsjednice Nikoline Ribarić koja potiče razvoj mladih jaskanskih talenata tiskanjem njihovih djela. Naime, treba reći da je Društvo Naša djeca Jastrebarsko na ovaj način već ranije podržala mlade autore Elu Mahečić i Tina Fresla.

Martin Mikloušić je inače vrlo znatiželjan učenik koji voli čitati različite knjige i novine, a posebno zanimljivom smatra povijest 20. stoljeća, što je i tema njegove knjige. Radi se naime o pravom špijunskom romanu vezanom za početak Drugog svjetskog rata i borbom protiv nacizma, u ovom slučaju Engleza. Kako smo čuli na promociji pred njim je i nastavak romana na kojem već radi. Je li moguće da je Jaska dobila još jednog Tomaša Mikloušića. Vjerujemo da je.

Ivica Krčelić