Jaska grade sve na svijetu moje

 

Tako bi se mogao nazvati program Udruge umirovljenika Jastrebarsko i njihovih gostiju koji su pripremili u čast rođendana svoga grada

Rođendan svome gradu na najljepši način čestitali su članovi jaskanske udruge umirovljenika programom održanim protekle srijede 9. studenoga u velikoj dvorani glazbene škole.

Publika je mogla uživati u doista bogatom glazbenom-poetskom programu u kojem su uz glazbeno-folklornu sekciju Udruge umirovljenika Jastrebarsko nastupili i članovi Gradsko pjevačkog društva Javor, pjevački zbor KUD-a umirovljenika i Udruga pjevača izvornih pjesama Sveta Jana.

Posebno ugodne iznenađenje bio je nastup članova literarne sekcije udruge umirovljenike koji su se predstavili svojim pjesmama, uglavnom posvećenim svome gradu, zavičaju i domovini.

Ovom su prilikom pozvali sve zainteresirane jaskanske pjesnike da im se pridruže.

Na kraju programa svima je zahvalio agilni predsjednik Udruge umirovljenika Jastrebarsko Stipe Bučar, koji nam je rekao kako se nakon pandemije korone broj članova stalno povećava pa ih udruga sada broji preko 450.
Na ovako lijepom programu izvođačima je čestitao i jaskanski gradonačelnik Zvonimir Novosel, i još jednom zahvalio umirovljenicima za sve ono što su učinili za svoj grad.

I.K.