Jaska domaćin obilježavanja Svjetskog dana hodanja


Obilježavanje za cijelu Zagrebačku županiju održati će se u Jastrebarskom u perivoju dvorca Erdödy u subotu, 2. listopada u 10:00 sati, te se pozivaju svi zainteresirani da se pridruže u obilježavanju ove manifestacije.

Povodom obilježavanja Svjetskog dana hodanja, Hrvatski zavod za javno zdravstvo, u suradnji s mrežom zavoda za javno zdravstvo, provest će javnozdravstvene akcije „Hodanjem do zdravlja“ u okviru nacionalnog programa “Živjeti zdravo”. Ove aktivnosti provest će se isti dan u subotu 02. listopada točno u 10:00 sati u svim županijama Republike Hrvatske uključujući i Zagrebačku županiju.
Svjetski dan hodanja obilježava se od 1991. godine prvi vikend u listopadu, a akciju je pokrenula vodeća međunarodna organizacija za rekreaciju (Sport za sve) – TAFISA (engl. The Association For International Sport for All).

Cilj je akcije organiziranim aktivnostima promicanja zdravlja informirati i senzibilizirati građane Republike Hrvatske svih dobnih skupina o pozitivnim učincima redovite tjelesne aktivnosti na zdravlje.
Na taj način građanima će biti omogućeno uključivanje u redovito i organizirano grupno hodanje uz stručno vodstvo. Svojim radom Hrvatski zavod za javno zdravstvo nastavlja promovirati hodanje kao iznimno zdrav i učinkovit oblik tjelesne aktivnosti, a ujedno jača svijest i posebno motivira tjelesno neaktivno stanovništvo da stvara zdrave životne navike kako bi preventivno štitili svoje zdravlje.
Mladen Budinšćak