JAMES BOND U VINOGRADU POD ZVIJEZDAMA


Bajkoviti plešivički krajolici bili su idealna kulisa za uživanju u filmu uz čašu vina. U vinogradu Vinogradarske kuće Braje gledao se novi nastavak Jamesa Bonda uz krestene i čašu vina pod zvijezdama.


Vinarije Zagrebačke županije zovu vas na uživanje u dolasku jeseni, vinu, hrani, filmu, umjetnosti i glazbi. Zato krenite Via VINO” – narativ je nove destinacijske kampanje i projekta VIA VINO, koju organizira Turistička zajednica Zagrebačke županije. Manifestacija traje od 15. listopada do 15. studenog, a po prvi puta okuplja vinske, gastronomske i kulturne sadržaje širom Zagrebačke županije. Vinarije u okolici Zagreba u tom će razdoblju širom otvoriti svoja vrata, uz niz kvalitetnih dodatnih sadržaja poput projekcije filma u vinogradu, koncerata te izložbi okruženima već većini poznatim ljepotama samoborskog, plešivičkog, zelinskog i moslavačkog krajolika.


U petak, 15. listopada održalo se Via KINO, događaj koji spaja spojilo je bajkoviti plešivički krajolik, film i vino. Iščekivani nastavak Jamesa Bonda „No Time to Die“ spojen je s vinima i cjelokupni ambijent Vinogradarske kuće Braje na Plešivici u čijim je vinogradima održana projekcija, Via KINO tako donosi pružili su neponovljivo iskustvo kina u vinogradu koje su dodatno popratili prvi ovosezonski kesteni i poznati portugizac, savršeni plešivički par.


-Izuzetno smo zadovoljni ostvarenjem ovog projekta. Ovo je ono čemu težimo – novi sadržaji koji nisu samo temeljeni na gastronomiji i vinima, već uključuju i doživljaj. Ovakva manifestacija predvođena blockbuster filmom zaslužuje biti na Plešivici koja je već odavno trebala postati destinacija za ovakve promocije. Ovo je budućnost. Spajanje turizma, vinarstva i kulture uz vrhunski doživljaj privlači sve generacije, a pogotovo mlade koji traže nešto drugačije: doživjeti okolinu i sljubiti se s ovim krajem , kazao je vinar Robert Braje.
Filmsku večer obogatile su gastro poslastice vinogradske kuće Braje koji su pripremili tradicionalni copanjek – plešivičku tenku gibanicu od svježeg kravljeg sira i zelenja, autohtoni slani prhki kolač koji se od davnina priprema u svakom jaskanskom domu.
Direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije Ivana Alilović naglasila je kako je bio izazov stvoriti novi turistički proizvod. „Pokazali smo kako strateškim planiranjem razvijamo kvalitetan turistički proizvod i stvaramo na prvom mjestu motiv dolaska u našu destinaciju,“, rekla je Alilović.


Projekt ‘In Cultura Veritas’ poziva vas da obiđete vinske ceste u Zagrebačkoj županiji gdje su u vinu, kulturi, prirodi i gastronomiji uživale čak i svjetski poznate slavne osobe poput Beethovena, Charlieja Chaplina, Isadore Duncan i Franza Liszta. Posjetite svoju omiljenu vinariju, otkrijte lokalne namirnice ili jednostavno uživajte u prvim sunčanim jesenskim danima uz čašu, i nekoliko, vina s hrvatskim potpisom.
Nives Polovina Barun