JAKOPAČ PONOVNO PREDSJEDNIK

U Jastrebarskom je održana izborno-izvještajna skupština Zajednice udruga umirovljenika Zagrebačke županije.

Skupštini je bila nazočna Višnja Fortuna predsjednica Matice umirovljenika Hrvatske, Ksenija Čuljak, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i Hrvatske branitelje Zagrebačke županije, te Nikolina Ribarić, zamjenica gradonačelnika grada Jastrebarskog.
Skupština je ponovno za predsjednika izabrala Josipa Jakopača (Sv. Nedjelja), a za dopredsjednike izabrani su: Stjepan Jambrišak, Dragica Picek, Željko Gašparinčić i Ivan Bucina.
-Ako nas korona ne bude sputavala, i u idućoj godini organizirat ćemo sportske i susrete pjevačkih zborova, proslavu Dana starijih osoba, seminare za predsjednike naših udruga, ,istakao je Jakopač, naglasivši odličnu suradnju sa Zagrebačkom županijom koja financijski, u kontinuitetu, pomaže rad Zajednice.

Marica Špičić izabrana je za tajnicu Zajednice, te Nadzorni odbor od tri člana: Stjepan Habazin, Krunoslav Ban i Nevenka Starčebić.
U Zajednicu udruga umirovljenika Zagrebačke županije udruženo je 29 gradskih i općinskih udruga, s više od 20.000 članova. U ime Županije izbornoj skupštini je prisustvovala pročelnica za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje Ksenija Čuljak. Rekla je da se uspješna suradnja nastavlja i u 2022., u kojoj je proračunom Županije predviđeno za rad umirovljeničkih udruga 1,1 milijun kuna.

Odličnu suradnju Zajednice i Zagrebačke županije naglasila je i Višnja Fortuna, predsjednica Matice umirovljenika Hrvatske. Rekla je da je malo županija u državi koje, poput Zagrebačke, maksimalno podržavaju rad umirovljeničkih udruga. Rekla je i da Zajednice udruga umirovljenika također trebaju aplicirati na EU fondove. Matica umirovljenika Hrvatske, dodala je, povukla je dosad iz EU fondova 10 milijuna kuna. Skupštini je prisustvovala i zamjenica gradonačelnika Jastrebarskoga Nikolina Ribarić.
Delegat u Matici umirovljenika Hrvatske bit će Josip Jakopač.Prihvaćeno je izvješće predsjednika o ovogodišnjem radu, te te program rada za 2021.-2025., kao i financijski plan za iduću godinu.
Dragan Vicković