Jaglaci za Dan žena

Članovi gradske organizacije SDP-a Jastrebarsko danas su tradicionalno obilježili Međunarodni dan žena prigodnom podjelom jaglaca.

Dan žena obilježava se u Jaski svake godine kao podsjetnik na sva dostignuća žena u svim područjima života, ali i na povijesnu borbu žena za ravnopravniji položaj u društvu. Ovom simboličnom gestom članice i članovi SDP-a Jastrebarsko žele pokazati kako se zalažu za ravnopravan položaj žena u našem društvu i gradu.

-Čestitam Međunarodni dan žena svim svojim sugrađankama sa željom da ne samo taj već i svi ostali budu dani u kojima će se potvrditi i cijeniti važnost njihove uloge u životima svakoga od nas. Žene su one koje obogaćuju i uljepšavaju svijet u kojem živimo, rekao je ovom prilikom gradonačelnik i predsjednik jaskanskog SDP-a Zvonimir Novosel.

Također, povodom Međunarodnog dana žena Forum žena gradske organizacije SDP-a Jastrebarsko u suradnji s Gradskom organizacijom SDP-a Jastrebarsko organizira okrugli stol na temu „Naše znanje naša je moć“. Ovom temom ističemo uspješne žene koje su svojim primjerom pokazale da je uspjeh nešto što je nekoliko koraka od svih nas, bez obzira na spol. Predstavljajući hrabre, obrazovane i uspješne žene, želimo inspirirati sve ostale s porukom da je uspjeh moguć i da stojimo uz njih.

Okrugli stol održati će se u ponedjeljak, 7. ožujka 2022. godine u Centru za kulturu Jastrebarsko s početkom u 19:15 sati. U razgovoru će sudjelovati Sabina Glasovac, profesorica engleskog i njemačkog jezika i književnosti, saborska zastupnica i potpredsjednica Hrvatskog sabora; Nikolina Ribarić profesorica kemije i biologije, nekadašnja ravnateljica Centra za kulturu Jastrebarsko, a sada zamjenica gradonačelnika Jastrebarskog; Nadica Žužak, nekadašnja pomoćnica ministra, zamjenica župana, a sada pročelnica u Gradu Jastrebarsko; Biserka Čičak, doktorica medicine i subspecijalistica pedijatrijske alergologije i imunologije i Antonela Lacković, jaskanska poduzetnica i vlasnica uspješnog grafičkog studija u Jastrebarskom.
I.K.