Izvrsni rezultati Motocross kluba Jaska u prošloj godini

U srijedu, 16. ožujka u sportskom centru Mladina održana je redovna godišnja skupština Motocross kluba Jaska.

Predsjednica MCK Jaska gospođa Jadranka Kunović u uvodnom dijelu naglasila je kako je Motocross klub u našem gradu osnovan 16.03.1984.godine te su sve dosadašnje redovne i izborne Skupštine održane na dan osnivanja bez obzira koji dan u tjednu je padao taj datum. Ove 2022.g. klub obilježava 38 godina postojanja i 43 godine od kako se motocross natjecanja održavaju u Mladini.
Staza Mladina uvijek je dobivala odlične ocjene i kritike od najkvalitetnijih svjetskih vozača koji su se na njoj natjecali. U natjecateljskim krugovima staza je bila okarakterizirana kao uzbudljiva, vrlo zahtjevna i jedna od najtežih, a na Mladini su zaista vozili svjetski motokros velikani, a posebno moramo istaknuti našeg Gorana Goričkog, legendu jaskanskog i hrvatskog motocrossa, jednog od najuspješnijih i najtrofejnijih jaskanskih sportaša.
Motocross klub Jaska nije se zaustavio samo na organizaciji motocross utrka, već se sada na stazi Mladina održavaju različite discipline: moto rally, moto slalom, Trial, super Enduro, Cross countri i quad. U 2021. godini u Mladini je 8. svibnja održana utka PH u Moto slalomu i moto rallyu koji se vozio na relaciji Mladina-Jastrebarsko-Krašić, a Krašić je tog dana proslavio „Dan općine Krašić“ i ujedno 121 godišnjicu rođenja svoga zaštitnika, blaženoga Alojzija Stepinca, tako da su i sudionici Moto rallyia obilježili tu veliku proslavu općine svojim prisustvom. Treće g i četvrtog srpnja održano je prvenstvo Europe juniora u klasi 65 i 85. jugozapadne zone. To su mladi vozači dobne skupine 9 do 14 godina, buduće motocross zvijezde koji će u budućnosti sigurno voziti utrke za europska i svjetska prvenstva. Nastupio je 61 vozač iz 8 zemalja, od toga među njima je bilo 6 hrvatskih predstavnika. U rujnu je održana utrka TRIALA. Od 2017 godine MCK Jaska je prvi službeni organizator Triala unutar HMS-a. To je tehnička disciplina, a možemo ju nazvati i vratolomna sportska disciplina koja zahtjeva veliku vještinu i fokusiranost vozača a vozi se na specijalno pripremljenim motociklima bez sjedala.

U listopadu je održana utrka OPH u disciplinama Cross Country i Super Enduro, a utrka PH u quadu i Cup Europe u Quadu se nažalost morala otkazati jer zbog pandemije Covida nije bilo prijavljenih inozemnih, a niti domaćih vozača. Nadalje, u svom izvještaju predsjednica je pored navedenih sportskih događanja istaknula i ostale radove koji su obavljeni tijekom godine, jer velik prostor zahtijeva kontinuiranu angažiiranost na uređenju objekta i okoliša.
Pored članova kluba godišnjoj skupštini prisustvovao je Stjepan Peršin predsjednik HMS-a, Domagoj Šlat predsjednik jaskanske Sportske zajednice i gradski vijećnik, tajnik Autokluba Jastrebarsko Petar Španić, koji su se uključili u raspravu u kojoj su se mogle čuti samo riječi hvale i podrška Klubu u daljnjem radu i razvoju sporta grada Jastrebarskog. Od prisutnih vozača MCK Jaska, istaknuli bi Danka Braima jaskanskog motocross vozača, višestrukog prvaka u supercrossu i motocrossu, i izbornika naše /hrvatske reprezentacije u talijanskoj Mandovi na Motocrossu Nacija gdje svake godine po tri vozača predstavljaju svoju domovinu.

Na kraju se predsjednica zahvalila svim sudionicima koji su dali svoj doprinos u organizaciji utrka, te donatorima i sponzorima, kao što je Auto klub Jastrebarsko, Sportska zajednica i Grad Jastrebarsko, Ceste i Vode Jastrebarsko, Adriatic i Euroherc osiguranje, Centar za vozila Hrvatske, Graditeljstvo Rožić, Ireks Aroma, Ina i Županijski sportski savez Zagrebačke županije.
Članovi Skupštine jednoglasno su prihvatili Izjvešće o radu Kluba te financijsko izvješće za 2021.godinu, te program i plan rada za 2022.godinu.
Za kraj treba reći da je u 2021.godini MCK JASKA osvojio Trofej Centra za vozila Hrvatske, HMS motociklistički kup grada Oroslavlja, HMS Kup Hrvatske Vilko Sever u disciplinama Supercross, Motorally, Trial i Quad. Jaska Mladina Tim je proglašen Timom godine HMS-a.
Naš Jaskanac Ivan Karlo Pintar bio je prvak u klasi 1/1 moto slalom, a viceprvak u klasi 1 u Motorallyu, a Danko Braim prvak u supercrossu te viceprvak u Motocrossu veterani.
Sportska zajednica Jastrebarsko dodijelila je priznanje MCK Jaska za najzaslužniju mušku sportsku ekipu grada Jastrebarskog u 2021. za disciplinu TRIAL.
MCKJ