Izvanredna akcija dobrovoljnog darivanja krvi

http://www.jaska.hr/images/content/v_28657.jpg

27.03.2021. Akcija će se održati u srijedu, 31 ožujka 2021. godine u Centru za kulturu Jastrebarsko, od 14,00 do 18,00 sati

Organiziranjem izvanredne akcije darivanja krvi imamo priliku pokazati da je potrebno pomagati, a darivanje krvi je jedan nesebičan i plemenit čin jer pomažemo tako da darujemo vlastitu krv
Hvala našim darivateljima koji su pokazali razumijevanje za sve otežane uvjete darivanja krvi te su strpljivo i odgovorno čekali na akcijama, a sve sa ciljem kako bi darovali svoju krv te na taj način nekome i spasili život. Drago nam je što su se i oni prilagodili novoj situaciji te su se akcije odvijale neometano i bez ikakvih poteškoća.
Možemo reći da je krvna slika našeg grada i općina itekako dobra jer na naše darivatelje možemo računati te tako vjerujemo da će se i odazvati na izvanrednu akciju darivanja krvi svi oni koji mogu darivati krv. Smanjene zalihe su stvaran pokazatelj iznimno teške situacije HZTM jer to znači da nema dostatnih zaliha, a to znači i odgađanje mnogih operacija te je otežana skrb za bolesne kojima je ta dragocjena doza neophodna za život.

Ponosni smo na naše darivatelje, na našu obitelj darivatelja jer krv daju i mladi i stariji i žene, a posebno su nam važni mladi jer odgajamo nove generacije darivatelja i osvještavamo važnost darivanja krvi kao jedan nesebičan, dobrovoljan i plemenit čin pomoći drugima.

Akcija će se održati u srijedu, 31.3.2021. godine u Centru za kulturu Jastrebarsko, od 14,00 do 18,00 sati.

Pozivamo sve dobrovoljne darivatelje koji su u mogućnosti darovati krv da se odazovu na ovu izvanrednu akciju darivanja krvi, a uvjeti za darivanje krvi su:
NA PERIOD OD 14 DANA ODBIJAJU SE OSOBE KOJE SU PUTOVALE IZVAN REPUBLIKE HRVATSKE (RAČUNAJUĆI OD DATUMA POVRATKA U HRVATSKU).
NA PERIOD OD 14 DANA ODBIJAJU SE OSOBE KOJE SU BILE U KONTAKTU S OSOBAMA ZARAŽENIM SA SARS-CoV-2 (RAČUNAJUĆI OD ZADNJEG KONTAKTA I POD UVJETOM DA NISU IMALI NIKAKVIH SIMPTOMA INFEKCIJE).
NA PERIOD OD NAJMANJE 28 DANA (ODBIJAJU SE OSOBE KOJE SU PREBOLJELE COVID-19, RAČUNAJUĆI PERIOD OD PRESTANKA SIMPTOMA ILI OD REZULTATA POZITIVNOG TESTA NA SARS-CoV-2 U SLUČAJU ASIMPTOMATSKE INFEKCIJE).
3 MJESECA OD POSLJEDNJEG DARIVANJA KRVI
POTREBNO PROĆI 2 DANA NAKON CIJEPLJENJA PROTIV KORONE

Dunja Vlašić