Izvanredna akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Akcija će se održati u petak, 1.10.2021. godine u Glazbenoj školi Jastrebarsko od 14,00 do 18,00 sati.

Želimo se zahvaliti našim darivateljima na odazivu na svaku akciju i što omogućuju dostatnost krvnih zaliha za one kojima je to najpotrebnije. Ali važno je opet pomoći kako bi se krvne zalihe popunile. Hvala našim darivateljima koji su pokazali razumijevanje za sve otežane uvjete darivanja krvi te su strpljivo i odgovorno čekali na akcijama, a sve sa ciljem kako bi darovali svoju krv te na taj način nekome i spasili život. Drago nam je što su se i oni prilagodili novoj situaciji te su se akcije odvijale neometano i bez ikakvih poteškoća.
Možemo reći da je krvna slika našeg grada i općina itekako dobra jer na naše darivatelje možemo računati te tako vjerujemo da će se i odazvati na izvanrednu akciju darivanja krvi svi oni koji mogu darivati krv. Smanjene zalihe su stvaran pokazatelj iznimno teške situacije HZTM jer to znači da nema dostatnih zaliha, a to znači i odgađanje mnogih operacija te je otežana skrb za bolesne kojima je ta dragocjena doza neophodna za život.
Ponosni smo na naše darivatelje, na našu obitelj darivatelja jer krv daju i mladi i stariji i žene, a posebno su nam važni mladi jer odgajamo nove generacije darivatelja i osvještavamo važnost darivanja krvi kao jedan nesebičan, dobrovoljan i plemenit čin pomoći drugima.
Pozivamo sve dobrovoljne darivatelje koji su u mogućnosti darovati krv da se odazovu na ovu izvanrednu akciju darivanja krvi, a uvjeti za darivanje krvi su:
 NA PERIOD OD 14 DANA ODBIJAJU SE OSOBE KOJE SU PUTOVALE IZVAN REPUBLIKE HRVATSKE (RAČUNAJUĆI OD DATUMA POVRATKA U HRVATSKU).
 NA PERIOD OD 14 DANA ODBIJAJU SE OSOBE KOJE SU BILE U KONTAKTU S OSOBAMA ZARAŽENIM SA SARS-CoV-2 (RAČUNAJUĆI OD ZADNJEG KONTAKTA I POD UVJETOM DA NISU IMALI NIKAKVIH SIMPTOMA INFEKCIJE).
 NA PERIOD OD NAJMANJE 28 DANA (ODBIJAJU SE OSOBE KOJE SU PREBOLJELE COVID-19, RAČUNAJUĆI PERIOD OD PRESTANKA SIMPTOMA ILI OD REZULTATA POZITIVNOG TESTA NA SARS-CoV-2 U SLUČAJU ASIMPTOMATSKE INFEKCIJE).
 3 MJESECA OD POSLJEDNJEG DARIVANJA KRVI
 POTREBNO PROĆI 2 DANA NAKON CIJEPLJENJA PROTIV KORONE
Dunja Vlašić