Izražavam sućut HSS-ovim biračima

Većina u Skupštini Zagrebačke županije moguća je i bez HDZ-a, neosporna je to činjenica koja demantira tvrdnje HSS –a Zagrebačke županije da u koaliciju sa HDZ-om ulaze kako bi se spriječili novi izbori.

Četiri HSS-ova člana Županijske skupštine izabrana su na listi SDP-a, a obje su stranke imale i zajedničke kandidate za izvršnu vlast na svibanjskim lokalnim izborima.
„SDP je spreman podržati svaki prijedlog za izbor predsjednika ili predsjednice Skupštine na konstituirajućoj sjednici koji ne podrazumijeva suradnju sa HDZ-om“ – izjavio je Mihael Zmajlović, predsjednik županijske organizacije SDP-a Zagrebačke županije i naglasio da je ovo što radi HSS direktna prevara i nepoštivanje koalicijskog sporazuma i još važnije brutalna izdaja birača. Za HDZ su do prije neki dan govorili da bi takvu stranku u demokratskom društvu trebalo zabraniti.
„Mislili smo da je ono što je napravio HNS kad je pretrčao HDZ-u vrh političkog licemjera, ali HSS sada pokazuje da je još gori od HNS-a. Jasno je kud to sve vodi, pa ću su se usuditi unaprijed izraziti sućut svim HSS-ovim biračima“ – istaknuo je Zmajlović.
SDP Zagrebačke županije predvodio je listu za Županijsku skupštinu koja je na svibanjskim izborima dobila povjerenje najvećeg broja glasača Zagrebačke županije. Slijedom toga kroz rad u Skupštini Zagrebačke županije dosljedno ćemo inzistirati na našim programima i projektima.
SDP ZŽ