Iznenada preminuo predsjednik Autokluba Jastrebarsko

Bolno je odjeknula vijest u jaskanskom kraju o iznenadnoj smrti dugogodišnjeg predsjednika Autokluba Jastrebarsko Pavla Budinšćaka, koji je dužnost predsjednika obnašao od 1999. godine pa sve do tragične smrti 10. lipnja 2022. u 76. godini života

Bio je Jaskanac srcem i dušom, posebno odan radu u Autoklubu, te je bio na usluzi svima koji su trebali njegov savjet ili podršku. Bio je član Auto-moto društva Amater od 1974. godine, danas Autokluba Jastrebarsko, te su uglavnom sve aktivnosti oko razvoja današnjeg Autokluba bile vezane za njega. Od izgradnje doma Autokluba, Stanice za tehnički pregled,  te kasnije druge linije za tehnički pregled vozila, što je sve izgrađeno u vrijeme kada je Pavao Budinšćak bio predsjednik ili član užeg vodstva Autokluba Jastrebarsko. Nije bilo niti jedne društvene akcije a da nije u njoj sudjelovao, bilo da su akcije u osnovnim školama ili s članovima kluba, kao i još velik broj događanja gdje je dao svoj doprinos.
Jedan je od osnivača Motocross kluba Jaska, njegov predsjednik, član raznih tijela u organizaciji motocross utrka, od prvenstva Hrvatske, prvenstva Europe i prvenstva Svijeta.
Svi uspjesi Motocross kluba, od osvajanja prvenstva Hrvatske, Kupa Hrvatske i drugi pojedini rezultati bit će trajno upisani u povijest jaskanskog sporta, a posebno Motocross Klub Jaska, gdje je Pavle dao svoj veliki doprinos.
Volio je svoju obitelj, posebno svoje unuke, sedmogodišnjeg Lukasa, 11 – godišnju Ramonu, Liviu i Amadeu.
Neka mu je laka ova Hrvatska gruda koju je neizmjerno volio.
Posljednji ispraćaj Pavla Budinšćaka bit će u utorak, 14. lipnja u 16 sati na gradskom groblju u Jastrebarskom.
Autoklub Jastrebarsko