Izložba Zorana Kakše u Gradskom muzeju

U petak, 7. listopada 2022. u galeriji muzeja u Jastrebarskom otvara se samostalna izložba akademskog umjetnika Zorana Kakše pod nazivom “Ritorno a casa”

Svečano otvorenje održat će se u 19 sati, te pozivamo sve zainteresirane da se odazovu i razgledaju ovu izložbu, kojom započinjemo novu izložbenu sezonu.
Autor će se predstaviti s posve novim ciklusom, ukupno tridesetak radova izvedenih u kombiniranoj tehnici, koji su nastali u proteklih godinu dana i koji će premijerno biti predstavljeni javnosti upravo u Gradskom muzeju Jastrebarsko.
Iz predgovora katalogu izlože

e…..Sjećanja su nematerijalni trag naših iskustava koja se kontinuirano obogaćuju i aktivno sudjeluju u kreiranju naše stvarnosti. Ona se javljaju spontano i fragmentirano, a najčešće ih vežemo uz ljude i iskustva koja su na pozitivan ili negativan način obilježila naš život.
Uspomene nisu nužno vezane uz najznačajnije događaje u životu, ali su često povezane uz emociju koju smo proživjeli. Upravo akumulacijom osobnih trenutaka bavi se Zoran Kakša u novom ciklusu radova “Ritorno a casa”.
Sonja švec Španjol

O autoru
Zoran Kakša rođen je u Zagrebu 12. svibnja 1974. godine. Završio Školu primijenjene umjetnosti i dizajna 1993. godine, grafički odjel kod prof. M. Poljana. Diplomirao na Akademiji likovnih umjetnosti 2002. godine, na Nastavničkom odsjeku (grafika) u klasi prof. I. Šiška. Radio kao profesor likovne kulture u Samoboru te kao suradnik restaurator Hrvatskog restauratorskog zavoda na oltarima samostana Sv. Leonarda u Kotarima /Žumberak, na Pulskom poliptihu iz crkve Sv. Franje/ Pula te Hrvatskom državnom arhivu u Zagrebu. Radio u “Umjetničkom staklarskom atelieru Staklić” gdje je naučio obradu stakla te izradu vitraja. Radi kao profesor likovne kulture u OŠ Matka Laginje u Zagrebu. Imao 14 samostalnih i 114 skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Član HDLU-a. Živi i radi u Zagrebu.

Pokrovitelji izložbe su Grad Jastrebarsko i Zagrebačka županija, a moći će se razgledati do 28. listopada 2022.

GMJ