Hodočašće za pamćenje

Udruga umirovljenika Jastrebarsko organizirala je za svoje članove od 10. do 12. svibnja hodoćašće u Međugorje

I vrijeme je bilo naklonjeno jaskanskim umirovljenicima kojih se šezdeset i petero uputilo u petak 10. svibnja na hodoćašće u Međugorje.

Bila je to prilika da razgledaju Pelješki most, učine nekoliko fotografija za uspomenu i potom se upute prema Opuzenu gdje su posjetili jedan tamošnji OPG i opskrbili se domaćim proizvodima hrvatskog juga, a zatim lagano do Međugorja.

U subotu molitva Majci Božjoj Međugorskoj te odlazak na Brdo ukazanja.

Njihovi domaćini, vlasnici apartmana “Monika” lijepo su ih primili i počastili tortom dobrodošlice.

U nedjelju na povratku kući najprije su svratili do Vrgorca, rodnog mjesta velikog hrvatskog pjesnika tina Ujevića gdje su ih dočekali gradonačelnik i direktorica Turističke zajednice, proveli ih Vrgorcem, pokazali im njegove znamenitosti te  na kraju počastili poznatim Vrgoračkim jagodama.

Dolaskom u Liku svratili su u Udbinu gdje su posjetili hrvatsko nacionalno svetište, crkvu hrvatskih mučenika gdje je župnik samo za njih služio misu.

Nakon Udbine kratko su razgledali bajkovite Rastoke gdje je rijeka Slunjčica stvorila spektakularne slapove i brzake.
Puni emocija u predvečerje se vratili u našu Jasku ispunjeni zadovoljstvom i radošću jer kako su nam rekli bilo je ovo putovanje koje će se dugo pamtiti.
Velike pohvale dobio je predsjednik jaskanske udruge umirovljenika Stipe Bućar i njegovi suradnici za jedno od najljepših putovanja koje je Udruga dosad organizirala.

I.K.