Iz pogona u Jastrebarskom izlaze moderni EL – KO elektro kanali

Tvrtka Elektrokovina Lighting koja broji 38 zaposlenih predstavila je EL – KO, svoj moderni proizvodni pogon elektro kanala koji se smjestio u Gospodarskoj zoni u Jastrebarskom  

Tvrtka postoji već više od 30 godina i bavi se projektnom rasvjetom, a 2021. godine u rad je pušten i proizvodni pogon elektro kanala vlastitog brenda EL – KO. Zbog epidemioloških mjera tada nije bilo moguće predstaviti pogon javnosti, no u međuvremenu je on stasao u moderni pogon koji koristi najsuvremenije tehnologije.

Iza njih je pregršt projekata među kojima treba istaknuti i modernizaciju cjelokupnog sustava javne rasvjete u Jastrebarskom, ali i projekte poput rasvjete Arene Zagreb, Katedrale sv. Stošije u Zadru ili Zračne luke Zagreb. Iako su tek nekoliko godina na tržištu elektro kanala, puno objekata već krasi logo EL – KO, poput  Stadiona Opus Arena u Osijeku, MORH – ovog hangara za rafale ili Fakulteta strojarstva i brodogradnje.

U ime tvrtke Elektrokovina Lighting sve je pozdravio direktor Josip Kunović te naglasio kako je do pokretanja proizvodnog pogona došlo u najgore vrijeme za trajanja korona krize čemu je uslijedio početak rata u Ukrajini što je donijelo velike preokrete na tržištu, no znali su da rade pravu stvar i ponovno bi ušli u ovakav rizičan, ali na kraju i uspješan pothvat. Okupljene su pozdravili i voditelj prodaje elektro kanala Zlatko Meglić i voditelj proizvodnje Domagoj Lukšić koji su zahvalili djelatnicima na svom trudu koji ulažu u postizanje visoke kvalitete.

U ime Grada Jastrebarskog obratila se zamjenica gradonačelnika Nikolina Ribarić naglasivši kako je uvijek lijepo čuti da se u gradu pokreće nova gospodarska djelatnost, a osobito proizvodnja koja omogućuje nova radna mjesta i donosi nebrojene mogućnosti za daljnji razvoj. „Grad Jastrebarsko kontinuirano ulaže u razvoj gospodarske zone koja je među najvećima u Hrvatskoj i kao takva danas broji preko 1000 zaposlenih, a čemu i sami dajete velik doprinos“, dodala je.

Iako nije mogao osobno prisustvovati, gradonačelnik Zvonimir Novosel uputio je čestitke. „Upravo vama koji stvarate i radite i pripadaju sve nagrade kojima se ponosimo, poput certifikata za prijateljsko poslovno okruženje ili visokog mjesta koje je pripalo Jastrebarskom na ljestvici gradova budućnosti koju objavljuje Financial Times, naglasio je.

P.A.