Ivan Maletić i Veronika Jurišić pobjednici jaskanskog polumaratona

 

U odličnoj organizaciji AK Jastreb 99 u nedjelju, 8. svibnja održan je 23. jaskanski polumaraton “Memorijal Predraga Bošnjaka”

Tradicionalni jaskanski polumaratom “Memorijal Predraga Bošnjaka” ove je godine održan u nešto ranijem terminu, ali dolazak hrvatskih atletičara, te onih iz Bosne i Hercegovine i Slovenije nije izostao.  Sudjelovalo je preko 200 trkača od kojih mnogi i po prvi puta. I ove godine na utrci su dominirale mlade snage hrvatskih maratonaca.

Posebno su se istakli članovi AK Hrvatski sokol iz Osijeka i mladi atletičari AK FiT iz Zaprešića. Prvo mjesto osvojio je Ivan Maletić AK FiT Zaprešić u vremenu 1.16,45. Minutu kasnije na cilj je stigao Matija Crnkovič iz AK Hrvatski sokol Osijek, a treći njegov klupski kolega Luka Gjajić. Kod žena očekivano je pobijedila neponovljiva Veronika Jurišić, AK Sljeme Zagreb s vremenom 1.31,42.  Na drugo mjesto plasirala se Marina Juranić FiT Zaprešić, a na treće Martina Horvat iz AK Svetice.

Od Jastrebova najbolje se plasirao na šestom mjestu Josip Španić  s odličnim vremenom od 1.26,28, a kod žena Adriana Juriša s vremenom od  1.50,08.

Izuzetno zanimljiva bila je i utrka na 5  kilometara na kojoj je također sudjelovao veliki broj atletičara a pobijedio je član jaskanskog Tilček Teama Andrej Slugečić. Nije izostao ni nastup najstarijeg jaskanskog trkača Branka Bogorevca koji je u svojoj 78. godini pet kilometara istrčao za 37 minuta.  Sve u svemu jedna odlična  atletska manifestacija održana u našem gradu. Idejni začetnik i dugogodišnji predsjednik jaskanskog atletskog kluba, pokojni Predrag Bošnjak, bio je doista pravi vizionar kada je 1999. organizirao prvi jaskanski polumaraton.

I.K.